Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe energiezuinig bouwt u?

Foto: Arkana
Foto: Arkana
Foto: Arkana
Foto: Arkana

Hoe energiezuinig u wenst te bouwen, dat bepaalt u best aan de hand van uw levensstijl en verwachtingen. Het is belangrijk om hier tijdig over na te denken, zodat u hier rekening mee kan houden bij het ontwerpen van uw woning.

Door te investeren in een energiezuinige woning, daalt uw energieverbruik drastisch, met een levenslange besparing op uw energiefactuur als resultaat. Tegen 2021 zijn ‘Bijna-Energie-Neutrale (BEN) woningen’ quasi de heersende norm. Indien u nu reeds bouwt volgens deze toekomstige energierichtlijnen, dan blijft uw woning op energetisch vlak up-to-date. Dit heeft een positieve impact op de waarde van uw vastgoed, wellicht de grootste investering van uw leven. Energiebesparende investeringen verhogen tevens de waarde van uw woning op lange termijn. De investering meer dan waard, vindt u niet?

Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze om energiezuinig te bouwen, en volgende concepten te realiseren: Lage-Energiewoning – BEN-woning – PassiefhuisNul-Energiewoning

Bij al onze woningen besteden we doorgedreven aandacht aan:

Isolatie:
Goed isoleren en het vermijden van koudebruggen zijn uitermate belangrijk. Houtskeletbouw biedt alle mogelijkheden voor een doorgedreven isolatie van de buitenschil (dak en muren). Arkana kiest daarbij voor ecologisch isolatiemateriaal.

Luchtdichtheid:
Dankzij een goede luchtdichting van de woning zal uw energieverbruik dalen en worden geluiden van buitenaf gedempt. De luchtdichtheid van de woning wordt gecontroleerd door het uitvoeren van een blowerdoortest. Afhankelijk van het resultaat van de blowerdoortest, kan het E-peil tot wel 10 punten dalen.

Doordachte architectuur:

Een buitenmuur kampt steeds met een temperatuuroverdracht (U/R waarde). Om warmteverlies te beperken, optimaliseren we de verhouding van het woonvolume ten opzichte van de buitenschil. Een uitdaging aan de architect om dit te combineren met een knap ontwerp.

Ventilatie:
De aanwezigheid van verse lucht met het juiste zuurstof- en vochtgehalte is onontbeerlijk in elke woning. Arkana werkt uitsluitend met ventilatiesystemen met gecontroleerde balansventilatie en warmtewisselaar. De lucht die wordt afgezogen in uw woning, passeert langs een warmtewisselaar en brengt zo z’n warmte over op de koudere lucht die van buiten wordt aangezogen. De woning wordt geventileerd zonder veel energieverlies.

Zonnewinst:
De glaspartijen worden best weloverwogen bepaald, rekening houdend met de oriëntatie, positie en de oppervlakte van de glaspartijen. In de winter kan de zonnewarmte die door de vensters binnenvalt, bijdragen aan de opwarming van de woning (passieve zonnewinst). Arkana werkt uw woning af met schrijnwerk dat – dankzij de aangepaste profielen en glas – zowel de luchtdichtheid garandeert als zeer hoge isolatiewaardes behaalt.

Sowieso staat ons bouwteam klaar om u te adviseren en begeleiden tijdens het volledige bouwproces. Maandelijks organiseren we open werfdagen tijdens verschillende fasen van opbouw, steeds op een andere locatie. Blijft u graag op de hoogte, schrijf u dan in voor onze maandelijkse mailing. U bent steeds welkom voor een vrijblijvend bezoekje.

We hopen u spoedig te ontmoeten.

Het Arkana-bouwteam

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??