Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Waarom bouwt u sleutel op de deur?

Realisatie ARKANA in Herentals

Foto: Arkana

Realisatie ARKANA in Kampenhout

Foto: Arkana

Realisatie Arkana in Malle

Foto: Arkana

Realisatie ARKANA in Oud-Turhout

Foto: Arkana

Realisatie ARKANA in Haacht

Foto: Arkana

Budgetbepaling is één van de belangrijkste zaken alvorens een vlekkeloos bouwproces kan starten. Om deze analyse zo juist mogelijk te maken, kan Arkana u assisteren. Aan de hand van uw persoonlijk lastenboek, doen we een budgetanalyse om te bepalen wat de mogelijkheden zijn binnen het vooropgestelde budget.

Totale begeleiding

Binnen ons bouwteam werken verschillende ervaringsdeskundigen samen om tot een geslaagd project-op-maat te komen dat aan alle vooropgestelde eisen voldoet. Samen met de architect, de EPB-verslaggever, uw bouwadviseur, … bieden wij u een uitgebreide begeleiding om het totaalplaatje te doen kloppen. Zo kan u tijdig bijsturen mocht dat nodig blijken, en gaat u een zorgeloos bouwtraject tegemoet.

Arkana adviseert om reeds van bij het ontwerp een bewuste keuze te maken voor een goed doordachte architectuur en een degelijke structuur van de woning. Een voorcalculatie EPB geeft dan alvast een eerste beeld van het te behalen E-peil. Op basis van enkele simulaties op de EPB-voorcalculatie kan u de juiste keuzes maken voor bepaalde technieken of hernieuwbare energie. U bekomt dan gegarandeerd een zeer energievriendelijke woning dewelke volledig voldoet aan uw verwachtingen. Een BEN-woning blijft up-to-date, dit verhoogt de waarde van uw woning op lange termijn.

Arkana begeleidt u tevens bij de keuze van materialen en technieken. Ook tijdens de bouw van uw woning wordt u bijgestaan door uw persoonlijke werfleider en ons team.

Één aanspreekpunt

Aangezien alle facetten in het bouwproces op elkaar dienen afgestemd te worden, is het erg handig om uw bouwproject door eenzelfde bouwpartner te laten coördineren van bij het ontwerp tot na de oplevering. Op die manier volgen de werken elkaar naadloos op, en is er één aanspreekpunt om alles in goede banen te leiden. Een houtskeletwoning wordt trouwens razendsnel opgebouwd, vandaar dat een goede voorbereiding en een strikte planning en opvolging vereist zijn. U kunt hierbij steunen op onze ervaring om een snelle en efficiënte opeenvolging van de werken te waarborgen.

Wat zijn de voordelen van BEN (Bijna EnergieNeutraal) bouwen?

Een groot deel van de ARKANA-klanten kiest er nu al resoluut voor om een BEN woning te bouwen. Het is immers een investering die direct loont dankzij een zeer lage energiefactuur. Tevens word je beloond met een korting op de onroerende voorheffing, en mogelijk een voordelig krediet bij uw bank.

Aangezien een BEN-woning op energetisch vlak up-to-date is, betekent dit ongetwijfeld een meerwaarde van de woning. Nu al BEN-bouwen heeft vele voordelen:

·        een beter comfort door minder warmteverlies en minder tocht

·        een zeer lage energiefactuur

·        kleinere afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

·        je woning voldoet nu al aan de toekomstige normen en behoudt zijn waarde ook na 2020

·        je helpt de klimaatverandering tegen te gaan

Realisaties Arkana

Arkana heeft een uitgebreide referentielijst opgebouwd met tal van sleutel-op-de-deur woningen, in allerlei stijlen en energieconcepten.  Op onze website leest u de getuigenissen van onze klanten. Blijf ook zeker op de hoogte van onze open werfdagen, waar u steeds welkom bent.

Wilt u graag vrijblijvend enkele realisaties zien, of een werf in opbouw bezoeken, neem dan zeker contact met ons. Wenst u een persoonlijke afspraak of een werfbezoek? Voor meer informatie kan u terecht op www.arkana.be of tel 014/404 270.

Bouwteam Arkana, Hoge Mauw 1510, 2370 Arendonk.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?