Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Eternit NV en is dus niet geschreven door Livios.

Eternitmaterialen zijn ideaal voor renovaties

Klaararchitecteuur (Heers)

Foto: Eternit NV

Er zijn veel gebouwen die niet meer voldoen aan de huidige eisen: ze worden te klein, hebben een hoog energieverbruik, of een vervallen uiterlijk.

Met hun typische textuur, de verschillende plaatsingsmethodes en de brede waaier van kleuren, gaan de vezelcementmaterialen perfect samen met de traditionele materialen van de oudere gebouwen, zoals baksteen en natuursteen.

Anderzijds biedt de dunne bekleding met vezelcement  de mogelijkheid om de nodige ruimte voor een bijkomend thermische isolatie te voorzien. De isolerende lagen worden vanaf de buitenkant aangebracht, dus de renovatie van oudere gevels kan gebeuren zonder grote problemen en zelfs zonder dat de bewoner de woning moet verlaten tijdens de werken.

Het lichte gewicht van de vezelcement  maakt ook de realisatie van eenvoudige en lichte draagstructuren mogelijk, zonder bijkomende funderingen.

Om u te inspireren heeft Eternit een nieuwe editie van Renovatie Dak en Gevel II  uitgegeven waar u mooie "voor en na" cases kan bewonderen. Deze gids is gratis te verkrijgen op onze Batibouwstand hall 5 stand 5105 of neem hier een kijkje of vraag uw exemplaar aan.

Wat schreef de Livios-redactie over batibouw brussel?