Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Eternit NV en is dus niet geschreven door Livios.

Toont Eternit op de BIS beurs de oudste dakpan van België?

Harmonica Havanna Bruin Engobe

Foto: Eternit NV

Eigenschappen van de Eternit Harmonica kleipan

Foto: Eternit NV

Neen, niet de oudste maar misschien wel degene die u het langst op uw dak zult laten liggen. Eternit is dan ook trots dat zij op de BIS beurs haar Harmonica kleipan extra in de kijker kan zetten. Met deze high-tech kleipan brengt Eternit een product op de markt dat niet alleen voldoet aan alle geldende normen maar ook aan 3 eisen waaraan eigenlijk elke kleipan zou moeten beantwoorden.

De Harmonica kleipan wordt onder hoge temperaturen van zo’n 1050°C gebakken. Geen andere Belgische kleipan doet beter. Dankzij dit technologisch hoogstandje hebben deze kleipannen een zeer langzaam en egaal verouderingsproces en zijn ze perfect bestand tegen vorstschade.

Typisch voor de Harmonica kleipan zijn ook de zogenaamde canyon locks. Deze sluitingen zijn zeer diep geprofileerd en garanderen dus een vlotte waterafvoer . Naast de profilering, is het ook de hoogte van de sluitingen die het dak bescherming geeft tegen windgedreven regen. De hoge en diepe sluiting is daarenboven onzichtbaar. Dit komt de levensduur dan weer ten goede.

De ijzige eigenschappen maken tot slot aan de ene kant dat de pannen er altijd strak en vlak uitzien en aan de andere kant dat ze bovendien uitstekend verouderen... Onderaan de pan maken nerven en andere verstevigingen dat het droogoppervlak vergroot wordt. Hierdoor zal de pan ook sneller drogen na een regenbui.

Kom deze kwaliteitsvolle kleipan bewonderen, samen met onze vele andere dakoplossingen, op onze BIS stand in hall 1 stand 1184. Eternit kleipannen, geborgen door techniek.

Meer partnerberichten van Eternit NV

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?