Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

Minder vochtigheid in je badkamer dankzij slimme ventilatie

Foto: Facq

Als er één kamer is in ons hele huis waar waterdamp en vocht botvieren, dan is het de badkamer wel! Bij een slechte badkamerverluchting of een slecht functionerende badkamerventilator kan het vocht zich al snel ophopen en voor problemen zorgen…

Je kunt je badkamer verluchten door simpelweg het raam regelmatig te openen, maar in hartje winter is dat niet zo vanzelfsprekend! Daarnaast is het ook niet bepaald ecologisch om de warmte zomaar te laten ontsnappen. De oplossing? Kies voor een slim ventilatiesysteem zoals C+ met Healthbox, ontwikkeld door Renson.

Hoe werkt het?

In iedere ruimte die aangesloten is op het C+ ventilatiesysteem bevindt zich een regelmodule, die zelf is aangesloten op de Healthbox, een krachtige afvoerventilator. Naargelang het type ruimte is de module uitgerust met aangepaste sensoren (vocht en/of geurtjes of CO2-gehalte) die voortdurend de luchtkwaliteit meten en in functie daarvan de afvoer optimaal en individueel regelen. Dit systeem bied je heel wat voordelen. Zo profiteer je van een aanzienlijke energiebesparing op zowel je stookkosten als elektriciteitsfactuur: de ventilator draait namelijk op een lager toerental als er geen personen in de ruimte aanwezig zijn.

Easyflex® systeem met duidelijke voordelen

Een degelijke installatie met kwalitatieve onderdelen is essentieel om te kunnen genieten van een goed functionerend C+ ventilatiesysteem. Een flexibel dubbelwandig luchtkanaalsysteem met Easyflex®-leidingen is daarbij onmisbaar.

Dit systeem biedt vijf grote voordelen:

  1. Geen geluidsproductie
  2. Hygiënisch: de gladde binnenwand is uitgerust met antistatische en antibacteriële additieven om ophoping van stof en bacteriehaarden te voorkomen.
  3. Makkelijk in te bouwen: de beperkte hoogte (64 mm) van de plat ovalen Easyflex®-luchtkanalen zorgt ervoor dat je deze gemakkelijk kan plaatsen in de chape, in beton of in valse wanden of plafonds.
  4. Afgestemd op afvoerventilatoren: Renson extractieroosters kunnen naadloos op het Easyflex®- luchtkanaalsysteem aangesloten worden.
  5. Design tot op het dak: naast designroosters stelt Renson een totaalconcept voor voor ventilatie dat doorloopt tot op het dak. De nieuwe dakdoorvoer zorgt zo voor een mooie integratie van het ventilatiesysteem.

Ontdek dit slimme ventilatiesysteem in een Groen Huis van FACQ bij u in de buurt.

Meer inspiratie voor uw badkamerprojecten vindt u in het E-ssential magazine van FACQ.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?