Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

De intelligente badkamer, voor optimale veiligheid

Foto: Facq
Foto: Facq

Een lek, een verstopte spoelbak, een gebarsten leiding: er kunnen zich al snel vele liters water door het huis verspreiden en voor problemen zorgen. Daarom is het nodig om onmiddellijk te reageren om wateroverlast te vermijden.

Bij waterschade kunnen je muren in één op twee gevallen beschadigd worden en in 83% van die situaties ontstaat er schimmel, wat op termijn gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Heel wat producenten, zoals GROHE en HONEYWELL, hebben daarom oplossingen ontwikkeld om ook de kleinste waterlekken in jouw huis meteen op te sporen. Deze oplossingen zijn beschikbaar bij FACQ .

De watersensoren GROHE Sense en GROHE Sense Guard en hun app GROHE Ondus

GROHE heeft twee innovatieve oplossingen ontwikkeld voor het slimme huis.

De eerste is de intelligente watersensor GROHE Sense: deze sensor detecteert waterlekken, controleert de omgevingstemperatuur, de vochtigheidsgraad en het risico op bevriezing. De sensor verwittigt je als deze niveaus te laag of te hoog zijn. Je kunt het toestel zelf plaatsen onder de wastafel in de badkamer of de keuken, dichtbij de wasmachine of de vaatwas of in kamers waar de risico’s groter zijn.

De tweede oplossing is de GROHE Sense Guard: dit intelligent controlemechanisme wordt geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding van je woning en meet de druk, temperatuur en het waterdebiet en meldt als er een risico op bevriezing is of als er micro-lekken zijn. In geval van leidingbreuk onderbreekt het de watertoevoer automatisch. De installatie gebeurt door een professionele installateur die de klus in minder dan een uur voor je klaart.

De combinatie van de GROHE Sense Guard met GROHE Sense maakt het waterbeveiligingssysteem compleet. Deze beschermingssystemen tegen waterschade worden beheerd door de GROHE Ondus-app. Deze app garandeert een optimale bescherming en geeft je de mogelijkheid om de GROHE Sense en de GROHE Sense Guard altijd en vanop eender welke plaats te controleren en te besturen.

Je ontvangt alarmmeldingen op je smartphone als er een waterprobleem is in je huis. De watervoorziening kan dan via de app onderbroken worden om grotere schade te vermijden.

Lyric W1 Wi-Fi van HONEYWELL, de lek- en vorstdetector, altijd en overal

Voor meer comfort, veiligheid en controle heeft Honeywell de Lyric W1 Wi-Fi ontwikkeld: een apparaat met een temperatuur- en vochtigheidssensor waarmee waterlekken of abnormaal hoge vochtigheid gedetecteerd kunnen worden, net als het risico op vorst.

Zodra een probleem gedetecteerd wordt, laat het apparaat een sirene afgaan in het huis en stuurt het een melding naar je smartphone of je tablet. De installatie van het systeem is gemakkelijk, er is alleen een WiFi-aansluiting nodig en je moet de app Lyric downloaden.

De sensor werkt op een batterij met een levensduur van ongeveer 3 jaar en kan ook voorzien worden van een flexibele sensorkabel van 1,2 m (verlengbaar tot 150 m) om onder risicovolle apparaten te plaatsen. De detector vereist geen enkel bijzonder onderhoud. Je krijgt zelfs een melding als de batterijen vervangen moeten worden.

Meer advies en tips voor je badkamer?

Raadpleeg nu de nieuwe editie van het E-ssential magazine!

Van 1/10 tot 31/12/2017 profiteer je van een cashback van € 300 bij FACQ bij aankoop van een Radson vloerverwarmingssyteem (alle onderdelen inbegrepen)! Voorwaarden en informatie op www.facq.be .

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?