Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kies je een douchekraan?

Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq

Wat is er aangenamer dan een verfrissende douche na het sporten, een opwekkende douche na het ontwaken of een relaxerende douche na een lange werkdag?

We brengen veel tijd door in de badkamer en onder de douche. Het is dus zeer belangrijk dat deze aan onze behoeften voldoet. De keuze van de ideale douche wordt grotendeels bepaald door ons budget en onze persoonlijke voorkeuren. FACQ, de expert inzake sanitair, adviseert je en helpt je vervolgens bij de keuze van je douchekraan:

 • Gaat je voorkeur uit naar een ingebouwde douchekraan die in de muur verborgen zit en daardoor een aanzienlijke plaatswinst oplevert? Dan hoef je enkel nog de volgende drie onderdelen te kiezen:
  • De douchekop: deze wordt tegen de wand of aan het plafond bevestigd, of volledig in het plafond ingewerkt voor een watervaleffect.
  • De ingebouwde bediening en de ronde of vierkante frontplaat voor de afdekking van de mengkraan of thermostatische kraan.
  • De handdouche: deze is bescheiden of geweldig groot, rond of vierkant. Er is een uitgebreide keuze met verschillende waterstralen.

 • Gaat je voorkeur veeleer uit naar een zichtbare kraan die zeer gemakkelijk te plaatsen is? Dan kies je best een douchemengkraan, aangevuld met een douchekolom (die uit een douchekop, een stang, een mengkraan en een handdouche bestaat) of met een doucheset (indien je geen douchekop nodig hebt). Met de thermostatische mengkraan kan je de temperatuur van het water instellen en het debiet regelen. Je kan de temperatuur ook blokkeren op 38° om het risico van brandwonden te vermijden.

Enkele tips van FACQ alvorens een keuze te maken:

 • Kies voor een maximaal comfort een hedendaagse thermostatische kraan waarmee je water kan besparen.
 • Ingebouwde kranen ogen modern en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Wees je er wel van bewust dat een deel van de bestaande muur afgebroken moet worden om ze te installeren.
 • Op het gebied van stijl zijn er ontelbare mogelijkheden: klassiek, eenvoudig, design, … Verkies je een verchroomde kolom of een mat zwarte? Een douchekop met gevarieerde stralen? Innoverende mengkranen bieden tegenwoordig vooraf ingestelde programma's voor een maximaal comfort onder de douche.
 • Kies ook voor een kraan die gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is: hoe eenvoudiger de stijl, des te gemakkelijker kan ze gereinigd worden. De levensduur van de kraan hangt af van haar kwaliteit en haar onderhoud.

Breng een bezoek aan een van onze showrooms en ontdek de talloze douchekranen die bij jouw sanitair project passen. Onze raadgevers zijn er om jou te helpen bij je keuze.

Maak gebruik van onze speciale actie: koop voor 30 september 2018 een SmartControl douchesysteem, douchecombinatie of inbouwdouche van GROHE en krijg € 100 terug op jouw aankoop. Klik hier voor meer informatie!

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?