Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

Welk verwarmingssysteem kies je best?

Radson by FACQ

Foto: Facq

Radson by FACQ

Foto: Facq

Vasco by FACQ

Foto: Facq

Zehnder by FACQ

Foto: Facq

Promotie van FACQ

Foto: Facq

Samen met de herfst zijn ook de koudere dagen weer in het land en zetten we de gezamenlijk de verwarmingsketel en verwarming weer aan. Het ideale moment om na te gaan of je installatie nog correct werkt en om je af te vragen of het verwarmingssysteem nog voldoet aan jouw behoeften. FACQ maakt een overzicht om je zo goed mogelijk te begeleiden bij jouw keuze.

Hoe kies je een verwarmingssysteem?

Een verwarmingssysteem moet aangepast zijn aan jouw type woning en het gewenste warmteafgiftesysteem: radiatoren, radiatoren op lage temperatuur, vloerverwarming... Als je je woning wilt renoveren of een nieuwe woning wilt bouwen, dan verschillen de verwarmingsbehoeften. “Bij een warmtepomp als systeem voor warmteproductie kies je best voor vloerverwarming of (ventilator)-convectoren in plaats van voor radiatoren die hogere temperatuurregimes vereisen. Omvat de installatie traditionele radiatoren en vloerverwarming, dan ga je best voor een warmteproductie via een gas- of stookolieketel”, zo luidt de uitleg van François Jambe, FACQ-adviseur.

Comfort gegarandeerd dankzij vloerverwarming in combinatie met radiatoren

Vloerverwarming biedt heel wat voordelen: ze verwarmt de leefruimtes via een netwerk van kanalen in de vloer en de warmte wordt zo uniform verspreid. Dit systeem voor warmteafgifte is vaak aangewezen voor grote ruimtes zoals de zitkamer en de eetkamer. Het is interessant om dit systeem te combineren met radiatoren in de badkamer of de slaapkamers, aangezien de warmte zich langzaam verspreidt.

Combineer voortaan vloerverwarming en radiatoren met een warmtepomp

FACQ raadt aan om vloerverwarming te combineren met de nieuwe radiatoren Ulow-E2 van Radson, die sinds september beschikbaar zijn. “Deze innovatieve radiatoren verenigen stralings- en convectiewarmte dankzij de geïntegreerde ventilatoren en bieden het gewenste warmtecomfort, ook bij de laagste thermische regimes.” vertelt François Jambe. Deze radiatoren werden specifiek ontworpen voor verwarming op basis van hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp. “Dankzij de radiatoren Ulow-E2 van Radson is het mogelijk om slechts een enkel temperatuurregime te gebruiken dat vloerverwarming en radiatoren combineert. Het is de perfecte oplossing om te profiteren van de flexibiliteit en de reactiesnelheid van een radiator en van alle voordelen van vloerverwarming”, besluit de FACQ-adviseur.

Esthetische systemen voor warmteafgifte voor elk interieur

Voortaan kan je kiezen voor radiatoren die zich perfect aanpassen aan de stijl van jouw interieur. De afmetingen kunnen worden aangepast aan de ruimtes waar ze geïnstalleerd zullen worden. In de badkamer oogt een plintradiator discreet, of nog beter, een handdoekdroger die design en functionaliteit combineert.

Bij de nieuwigheden van FACQ in 2018 zien we de Zehnder Roda Spa Air, een design handdoekdroger bestaande uit een krachtige verwarmende ventilator die op elk moment een aangenaam warme badkamer garandeert. Niva Bath van Vasco is eveneens een niet te missen model bij FACQ: deze radiator combineert op een intelligente manier een met precisie afgestelde verwarmingsmethode met mooi ontworpen en handig verborgen opbergmodules.

In een grote zitkamer zijn paneelradiatoren de ideale oplossing. “De radiatoren kunnen aangepast worden aan elke ruimte waardoor esthetiek, discretie en efficiëntie gecombineerd worden”, zo meent François Jambe.

Ontvang alle informatie via Het Groene Huis

Het Groene Huis van FACQ is een toegankelijke ruimte in de showroom waar je inlichtingen en advies kan inwinnen over een betaalbare en milieuvriendelijke woning.

FACQ stelt alvast enkele doeltreffende oplossingen voor uit het volledige gamma: condensatieketels, zonne-energie, aardwarmte, verwarmingsketels op hout, efficiënte schoorstenen, vloerverwarming, circulatiepompen, regenwaterrecuperatie, waterbehandeling, warmwaterlus en verluchting.

Ontdek de dichtstbijzijnde FACQ-showroom en laat je begeleiden door een expert.

 

Profiteer in oktober van extra korting op alle badkamermeubels bij FACQ!

Klik hier voor meer info!

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?