Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

Ontdek de duurzame en meest voordelige oplossingen van FACQ

Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq

De menselijke impact op het klimaat staat momenteel centraal in het maatschappelijk en politiek debat in België. Stap jij ook mee met de klimaatmarsen? Vraag je jezelf af wat je concreet kan doen om het milieu en het klimaat te beschermen? Waarom niet gebruiken wat de natuur ons te bieden heeft op het vlak van energiebehoeften: wind, water en zon?

Welke oplossingen zijn het meest geschikt voor jouw renovatie- of bouwproject? En wat is de kostprijs ervan? Kies je eerst voor een nieuw verwarmingssysteem, het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van je woning? Zoveel vragen waarop je samen met FACQ een antwoord vindt dankzij het nieuwe augmented reality hulpmiddel: Het Groene Huis.

Het Groene Huis van FACQ onderging een verregaande lifting en werd een augmented reality hulpmiddel dat een antwoord geeft op al jouw vragen over zuinigere en milieuvriendelijkere duurzame oplossingen voor jouw woning. Deze tool geeft niet enkel advies, maar stelt ook concrete oplossingen voor om te besparen op jouw energiefactuur.

In het nieuwe Groene Huis met realtimeoplossingen van FACQ worden acht thema's in de kijker gezet:

  • De verwarmingselementen omvatten als oplossing klassieke radiatoren of sierradiatoren en vloerverwarmingssystemen. Nieuwe radiatoren verbruiken zeer weinig water en maken dus een besparing mogelijk van rond de 15 %. De nadruk ligt ook op de optimale combinatie van vloerverwarming en radiatoren.
  • De boilers zijn goed voor 35 % besparing op de factuur. FACQ biedt meerdere modellen van verschillende fabrikanten aan zoals Bosch, Vaillant, Bulex of Remeha.
  • Tot 75 % van de noodzakelijke energie wordt uit de natuur gehaald. FACQ biedt meerdere mogelijkheden om deze duurzame energiebronnen te benutten: warmtepompen lucht-water, geothermische warmtepompen of hybridewarmtepompen, thermodynamische boilers, enz. Deze oplossingen maken een besparing mogelijk van bijna 60 % op warm water en 35 % op verwarming.
  • De oplossingen van FACQ garanderen ook een betere ventilatie van de woning: systeem C, systeem D of badkamerventilatoren. Ze maken een warmteterugwinning tot 90 % mogelijk.
  • FACQ stelt ook verschillende producten voor: langs de ene kant voor de individuele regeling van de verwarming, aangepast aan ieders persoonlijke leven dankzij een geconnecteerde thermostaat, en langs de andere kant voor de warmwaterregeling dankzij een geconnecteerde boiler. Met de juiste temperatuurregeling kan wel 15 % energie bespaard worden.
  • In de portefeuille van beschikbare oplossingen bij FACQ zitten tevens intelligente innovaties voor een grotere veiligheid inzake waterverbruik. De Grohe Sense Guard of het veiligheidssysteem Honeywell Lyric zijn ideaal om waterschade tegen te gaan.
  • FACQ biedt ook producten voor waterbehandeling aan, met filters en waterontharders van BWT.
  • Regenwaterrecuperatie maakt een energiebesparing mogelijk van 71 liter water per dag per persoon. FACQ biedt oplossingen aan van de merken Grundfos en Wilo.

Ontdek deze gloednieuwe, innoverende en handige tool voor iedereen die op zoek is naar de beste oplossingen voor woningventilatie en regenwaterrecuperatie in de nieuwe showrooms van Kuurne, Zaventem en Anderlecht. Ontdek de FACQ-showroom bij jou in de buurt.

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?