Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Facq en is dus niet geschreven door Livios.

Vind je douche opnieuw uit, tot in het kleinste detail

Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq
Foto: Facq

Geloof jij dat het een immense karwei is om een douche te plaatsen? Laat ons die mythe maar snel de wereld uithelpen. Het is geen titanenwerk om een douche te installeren in je badkamer, of in welke andere kamer dan ook. Het bewijs? Voor alle kamers bestaan er eenvoudige en snelle oplossingen zoals die van FACQ !

  1. Installeer eenvoudig een moderne Italiaanse douche: Inda en het Rapid-gamma illustreren dat concept perfect. De douches uit dit gamma kun je gemakkelijk installeren tussen twee muren, in een nis, met schuif- of klapdeuren of met vaste wanden en een draaideur die links of rechts opent. De hoeken kunnen recht of afgerond zijn. Het geheel kan volledig uitgerust worden met magnetische sluitingen voor een perfecte afdichting en kogellagers zodat de deur makkelijk en stil toeschuift glijdt.
  2. Personaliseer je douche: Voor de uitrusting van je douche heb je meer dan genoeg keuze! Zelfs de profielen, de scharnieren en de handvatten kun je aan je eigen smaak aanpassen. Door het aanbod aan verschillende kleuren en handvaten in verschillende vormen, geeft de fabrikant je de mogelijkheid om je douche in je eigen stijl te creëren. De profielen van het Rapid-gamma (Inda) bijvoorbeeld, zijn zowel beschikbaar in verchroomde versie als in het wit. In de Azure-reeks van hetzelfde merk, heb je dan weer de mogelijkheid om de handvaten en scharnieren te personaliseren voor een harmonieus geheel: ze passen bij de looks van de Inda meubels en accessoires in je badkamer.

  3. En de muur? Wat doe je daarmee? Of je nu een compleet nieuwe douchehoek inricht of een bestaande douche vervangt, de wandbekleding is erg belangrijk. Is het tijd om die ook een opfrisbeurt te geven, maar maak je je zorgen over het vuil, stof en lawaai? Dit probleem stelt zich niet als je kiest voor een bekleding die je kan aanbrengen op de bestaande ondergrond, zelfs al zijn het oude tegels! Oplossingen zoals EasyStyle van Hüppe of PanElle van Duscholux zijn revolutionair. Deze waterdichte platen worden ter plaatse op maat gesneden. Ze zijn beschikbaar in verschillende originele kleuren, texturen en stijlen zoals beton, vintage hout, metselwerk enz. Je kunt de panelen zelfs bedrukken met je eigen foto’s. Je kan je douche dus tot in de kleinste details personaliseren!
  1. De toegankelijkheid is een belangrijk punt in het ontwerp van je douche. Tegenwoordig stellen fabrikanten inloopdouches voor, of douches met een hoogte van maximum 4 cm. EasyFlat van Hüppe is daarvan een mooi voorbeeld: de douchebak is volledig plat en gemaakt uit natuursteen van superieure kwaliteit. Zelfs het afvoerdeksel is verborgen voor een esthetische perfectie! Ook Villeroy & Boch heeft de revolutionaire douchebak Soul ontworpen. Die is vervaardigd uit RockLite, een 100% recycleerbaar, supersterk en ultralicht materiaal. De grootste troef van de Soul-douchebak: je kunt hem perfect aanpassen aan kleine badkamers.

  2. Een goede douche om te ontspannen of om wakker te worden, dat is puur geluk! Wat een heerlijk gevoel, warm of koel water dat over je huid stroomt. Nieuwe technologieën in kraanwerk kunnen dat gevoel nog versterken! Euphoria SmartControl van Grohe, PowderRain van Hansgrohe, Hansemotion Wellfit van Hansa zijn slecht enkele voorbeelden… Met deze modellen heb je de kracht en het type van de straal helemaal zelf in handen. 

Overtuigd om je douche te renoveren? In juni is het douchemaand bij FACQ! Geniet tot en met 30 juni van een korting van 10% op alle doucheproducten die met de douche te maken hebben. *

Afspraak in een FACQ- showroom in je buurt voor advies van onze experts. Het is bovendien ook mogelijk om je droomdouche in 3D et tekenen, en wel hier!

*Zie voorwaarden in één van de FACQ-showrooms.

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?