Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Concrete House en is dus niet geschreven door Livios.

De drukte van Batibouw vermijden? Bezoek onze kijkwoning en krijg persoonlijk en gericht advies!

Concrete House Kijkwoning Stadsestraat 24 Olen

Foto: Concrete House

Nieuwe kijkwoning Mechelsesteenweg 1094 Herent

Foto: Concrete House

Warme, drukke hallen waar je uren loopt te zeulen met kilo’s brochures. Lang wachten op informatie die je, wanneer je thuis komt, weer vergeten bent door de overload aan informatie. Een bezoek aan Batibouw is toch iedere keer weer een inspanning. Maar wat als je in alle rust kan rondlopen in een woning, waar je alles met je eigen ogen kan zien, kan voelen, en dan nog eens met al je vragen terecht kan? Welkom in de kijkwoning van Concrete House!

Energiezuinigheid in de Kempen.

Al sinds 2010 verwelkomen wij bouwers in onze energiezuinige kijkwoning in de Stadsestraat 24 in Olen. Bij het verlaten van de E313 in Herentals-Oost springt onze strakke, witte gevel meteen in het oog. Bij het binnenkomen zie je al direct enkele leuke mogelijkheden van betonbouw, een ontvangst in een ruimtelijke inkomhal, een zwevende trap tegen een betonnen muur, een lichtstraat die wat extra licht naar de kelder brengt... De rest laten we je zelf ontdekken.

Wat maakt onze kijkwoning zo energiezuinig? Naast een doorgedreven isolatie kozen we voor drievoudige beglazing, een warmtepomp en een volledig gecontroleerd ventilatiesysteem (type D) met warmterecuperatie. Het grote voordeel van onze betonwoningen is de grote thermische inertie van beton, waardoor oververhitting en temperatuurverschillen tussen dag & nacht gemakkelijker kunnen worden opgevangen. Bijkomend kunnen wij een hoge luchtdichtheid garanderen. Dankzij de installatie van PV-panelen kan de beperkte energie nodig voor verwarming & sanitair warm water (warmtepomp), verlichting, verluchting, enz… dus zelf gegenereerd worden.

Energieneutraal broertje in opbouw.

In het weekend van 24-25 maart openen wij onze nieuwe, energie neutrale kijkwoning in Herent. Geen witte siliconepleister deze keer, maar een combinatie van beton, keramische tegels en aluminium. In deze woning zijn we ver gegaan in het gebruik van hernieuwbare energie. Zo hebben we alle technieken ondergebracht in één box van 3m², de Litobox. Kom naar ons openingsweekend en ontdek het zelf!

Meer weten over bouwen met Concrete House? Bezoek onze kijkwoning met een E-peil van 9!

www.concretehouse.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?