Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Concrete House en is dus niet geschreven door Livios.

Klaar voor de slimme teller met hernieuwbare energie!

Energiebox van slechts 3m²

Foto: Concrete House

Energiezuinige kijkwoning CONCRETE HOUSE te Herent

Foto: Concrete House

Ieder jaar worden de energie-eisen steeds strenger. Bouwprojecten moeten niet alleen energiezuinig zijn, ze moeten ook zo compact mogelijk gebouwd worden. Bij CONCRETE HOUSE denken wij al langer na over deze uitdagingen. Zo kiezen bouwheren er steeds meer voor om een leefkelder te integreren in het woongedeelte, op die manier kunnen bepaalde ruimtes verhuizen naar de kelder en kan er nog compacter gebouwd worden. Maar wat dan met de technische ruimte? Des te meer duurzame technieken we plaatsen des te groter zal onze technische ruimte moeten worden denken velen. Niets is minder waar!

Supercompact

In onze nieuwe kijkwoning in Herent laten wij zien hoe de technische ruimte kan omgetoverd worden tot een compacte energiebox van slechts 3m²! De box is voorzien van een warmtepomp, zonneboiler, PV-installatie, batterijopslag, regenwaterfiltering, ventilatie, elektrische uitrusting en internetnetwerk. De energiebox kan gebruikt worden voor zowel éénsgezins-, meergezinswoningen en appartementen.

Voordelen hiervan zijn niet enkel de compactheid, ze werkt via een centrale sturing en wordt in een optimale bedrijfsomgeving geprefabriceerd. Hierdoor kan de box op 1 uur tijd geplaatst worden en zijn er geen verschillende partijen nodig om alle technieken in huis te halen.

Dankzij al deze inspanningen is onze kijkwoning zelfvoorzienend in piekmomenten. Zo bereiden we ons voor op de komst van de slimme teller.

Wil je de energiebox met je eigen ogen zien?

Kom dan naar onze Kijkwoning in Herent:
Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent

Meer info: www.concretehouse.be

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?