Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Thuis Best Woningbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Maken strengere energie-eisen bouwen duurder in 2018?

Alle woningen in Vlaanderen bijna-energieneutraal (BEN). Dat is de doelstelling van Europa voor 2021. Maar ook in 2018 verandert er al heel wat. Zo zakt het E-peil naar 40 en doet het S-peil zijn intrede. Concreet krijg je er als bouwer dus heel wat nieuwe prioriteiten bij. Maar wat betekent dat voor jouw bouwbudget?

Wat is het S-peil?

Het S-peil geeft de kwaliteit van de schil van je woning aan (buitenmuren, vloeren, dak, ramen en deuren). Bepalend zijn de isolatie, luchtdichtheid, bouwknopen en de invloed van zonnewinsten. Hoe energie-efficiënter en compacter je woning, hoe lager je S-peil. Voor 2018 geldt een maximum S-peil van 31. 

Het S-peil zou bouwen duurder maken…

Velen in de bouwsector vinden de opgelegde norm van S31 te streng. Bovendien wordt er geopperd dat het S-peil de bouwkost in 2018 met minstens 5.000 euro zal doen stijgen. Maar bij Thuis Best werken we al jaren volgens een hoogkwalitatief lastenboek dat perfect voldoet aan de huidige norm. En zelfs aan de Europese norm van S28 in 2021! Omdat we noch ons lastenboek, noch onze bouwwijze moeten aanpassen, wordt bouwen met Thuis Best – ondanks reeds concurrentiële prijzen- niet duurder. 

… maar niet bij Thuis Best!
Met een doordacht ontwerp en jaren bouwervaring in energiezuinige woningen zorgt Thuis Best ervoor dat jouw woning beantwoordt aan de meest strenge voorwaarden. De firma garandeert bovendien voor elke woning een E-peil van 20 of minder. Zo profiteer je van een korting van 100% op je KI gedurende 5 jaar. Het betekent ook een gemiddelde winst van 6.250 euro, een forse besparing op je energiefactuur én een meerwaarde van de woning bij een eventuele verkoop.

Inspiratie opdoen voor jouw woning die voldoet aan alle energienormen? Download hier onze gratis brochure

Batibouw-actie: krijg 16 zonnepanelen cadeau!

Als je je woondromen realiseert met Thuis Best, krijg je naar aanleiding van Batibouw zestien zonnepanelen met hoog rendement cadeau! Bezoek ons in Paleis 8, stand 305. Of maak een afspraak met één van onze bouwadviseurs.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?