Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Thuis Best Woningbouw en is dus niet geschreven door Livios.

In 3 stappen naar een duurzame woning

Thuis Best streeft naar een S-peil van 28. Zo bouw je nu al volgens de Europese norm van 2021.

Foto: Thuis Best Woningbouw

“Deze woning blinkt uit op energetisch vlak”, vertelt energiedeskundige Abdu Sak van Sensenergy.

Foto: Thuis Best Woningbouw

Dankzij de doeltreffende aanpak van Thuis Best geniet dit gezin van een maximaal wooncomfort.

Foto: Thuis Best Woningbouw

Modern, minimalistisch én bijna-energieneutraal: ontdek hoe Thuis Best maximaal inzet op hernieuwbare energie in de BEN-woning van de familie Van den Eynde – Cauwenbergh uit Holsbeek.

Met een gegarandeerd E-peil van 20 en een S-peil van 28 bouwt Thuis Best vandaag al de woning van de toekomst. Een mooi voorbeeld daarvan is de energiezuinige nieuwbouwwoning van familie Van den Eynde – Cauwenbergh. “Met een geschat E-peil rond E15 blinkt deze woning uit op energetisch vlak”, vertelt energiedeskundige Abdu Sak van Sensenergy, het studiebureau dat het EPB-ontwerpverslag opstelde voor deze woning. “Om tot deze lage score te komen, hanteert Thuis Best een duidelijk concept, dat uit drie stappen bestaat.”

 1. Ontwerp

Eerst en vooral zorgt Thuis Best voor een zo laag mogelijk energieverbruik en een zo hoog mogelijk comfortniveau. Dat doen ze met een doordacht ontwerp en een uitstekende isolatie. 

  • Met een compact ontwerp heb je weinig verliesoppervlaktes.
  • Deze moderne woning is gunstig georiënteerd. De ramen zijn logisch geplaatst om een balans te vinden tussen zonnewinsten en oververhitting.
  • Thuis Best vermijdt koudebruggen door er al in de ontwerpfase rekening mee te houden.
  • De sleutel-op-de-deurbouwer kiest steeds voor kwalitatieve isolatiematerialen.
  • Buitenschrijnwerk van topkwaliteit dat energiebesparend werkt.

2. Technieken

In een volgende fase voorziet Thuis Best technieken die zeer efficiënt zijn en het comfort van de bewoners garanderen. Voor deze BEN-woning kozen ze voor: 

  • Een elektrische lucht/water-warmtepomp voor de verwarming en het sanitair warm water. De warmtepomp is vrijwel onderhoudsvrij en heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar.
  • Een uiterst stil ventilatiesysteem D dat zichzelf automatisch balanceert voor een optimale en energiezuinige werking. De bewoners kunnen dit systeem in de zomer ook gebruiken om hun woning ’s nachts te koelen.
  • De woning maakt maximaal gebruik van regenwaterrecuperatie.
  • Er is geen aansluiting op aardgas nodig. Dat spaart het onderhoud van een ketel uit.

3. Hernieuwbare energie

Tot slot wekt de bouwfirma hernieuwbare energie op om het beperkte energieverbruik van de bewoners en de technieken grotendeels te dekken. 

  • Zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Zo is ook het verbruik van de warmtepomp meteen gedekt. 

Duurzaam én betaalbaar

“Lager scoren dan de huidige norm is niet alleen positief voor je energieverbruik, het levert je ook enkele voordelen op”, vertelt Abdu Sak. “Met een E-peil van E20 of lager geniet je vijf jaar lang van 100% korting op je onroerende voorheffing”. Bovendien streeft Thuis Best ook naar een S-peil van 28. Zo bouw je nu al je woning volgens de Europese norm van 2021. Wat zorgt voor een meerwaarde van je woning op lange termijn en een hogere doorverkoopwaarde. 

Download hier gratis de brochure van Thuis Best Woningbouw en laat je inspireren door de referenties. Wil je meer weten over de energiezuinige aanpak van Thuis Best? Maak een afspraak met één van de bouwadviseurs.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?