Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Hörmann Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe garagerolpoort RollMatic van Hörmann

Voor speciale inbouwsituaties

Foto: Hörmann Belgium NV

Er zijn af en toe speciale inbouwsituaties: ofwel is er in het dak van de garage een venster, ofwel bewaart de klant onder het plafond een surfplank en een bagagerek, ofwel lopen er leidingen. Hörmann biedt nu met de nieuwe garagerolpoort RollMatic een oplossing voor die situaties. Volgens gegevens van de fabrikant is dit de eerste en tot nu toe enige garagerolpoort met trekverentechniek.

Voor het constructieprincipe stonden beproefde sectionaalpoorten model: in een zijdelings kanaal lopen twee trekveren die het gewicht van het poortblad dragen en het zo in elke positie tegen neervallen beveiligen. Een ander voordeel: het gewicht dat de standaardaandrijving moet dragen, is lager, waardoor de aandrijving wordt gespaard en langer meegaat.

Bij stroomuitval kan de poort bovendien gemakkelijk met de hand worden geopend. De aandrijving wordt eenvoudig met behulp van een trekkoord ontkoppeld en het poortblad kan met weinig moeite snel worden bewogen. Een belangrijk argument voor de eindklant!

Een uitschakelautomaat zorgt voor een aanzienlijke bedrijfsveiligheid. De krachtuitschakeling reageert door het poortblad met uitgebalanceerd gewicht bovendien uiterst gevoelig en dus betrouwbaar zodat een extra sluitkantbeveiliging overbodig is. Een andere bijzonderheid is de aandrijving die deel uitmaakt van het leveringspakket en die op de poortconstructie is afgestemd. Ze wordt zijdelings van de wikkelas gemonteerd.

Bovendien is ze compatibel met de Hörmann toebehoren. Net als alle garagepoorttypes van Hörmann beschikt de RollMatic over een geïntegreerde mechanische optilbeveiliging. Een speciale lamellenplaatsing op de wikkelas bij gesloten poort en de koppeling met de aandrijving bemoeilijken het optillen aanzienlijk. Bovendien kan de opdrachtgever zich met een optioneel akoestisch alarm tegen een gewelddadige inbraak beveiligen. Wanneer de sensor op de zijkant het optillen registreert, weerklinkt een alarm van 110 dB dat inbrekers afschrikt.
 
Behalve in verkeerswit is deze rolpoort in zes, vanaf september in negenvoorkeurkleuren verkrijgbaar. Bovendien is er keuze uit de Decograin-decors Golden Oak en Rosewood. Ook beglazingselementen voor de profielen, volgeschuimd met polyurethaan, zijn leverbaar.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?