Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Hörmann Belgium NV en is dus niet geschreven door Livios.

Dit detail verpest je garagepoort helemaal…

Hoe het niet moet...

Foto: Hörmann Belgium NV

Zo moet het wel!

Foto: Hörmann Belgium NV

Zo moet het wel! (bis)

Foto: Hörmann Belgium NV

Ken je dat? Zo’n detail dat je nooit zag, tot iemand je erop wijst… en je er vanaf dan niet meer naast kan kijken? Omdat je weet wat je moet zien? Heb je een sectionaalpoort, maar niet van Hörmann? Dan stop je nu best met lezen. Heb je (ver)bouwplannen? Lees dan vooral verder.

Een sectionaalpoort bestaat typisch uit vier aparte panelen. Maar apart betekent bij heel wat garages zoveel als verschillend. Want als je goed kijkt, zijn de panelen niet even hoog.

Een detail? Of toch niet?
Da’s maar een detail, denk je misschien. De foto’s hierlangs bewijzen je ongelijk. Stel je voor: je nieuwbouw is tot in de puntjes af. Alleen je garagepoort ontbreekt. En dan komen ze een poort plaatsen zoals op de eerste foto. Dat is even slikken, toch? Poort verpest én hetzelfde voor de uitstraling van je woning.

Vanzelfsprekend?
Maar mag je er eigenlijk niet van uitgaan dat alle panelen altijd dezelfde afmetingen hebben? Bij onze installateurs wel. Wij vinden dat net als jij vanzelfsprekend. Maar sommige van onze concurrenten niet. Deze assembleurs puzzelen met verschillende stukken. En zagen de panelen ter plaatse op maat. Of toch ongeveer.

Vermijd knutselen…
Het eindresultaat? Echt geen zicht! Het loopt al mis bij hun leverancier, die enkel drie standaardmaten in huis heeft. Ze bouwen de poort op met een hoog paneel onderaan, daarboven twee 'medium' afmetingen, en bovenaan korten ze het laatste paneel in om het poortgat dicht te maken. Dat ziet de klant toch niet…

… en kies voor maatwerk!
Wij van Hörmann weten wel beter. Onze installateurs komen met voorsprong aan de start. Omdat wij werken met ongelooflijk veel standaardmaten, kunnen we alle hoogtes aan. Zelfs de minder gangbare. Als het echt niet anders kan – en heel uitzonderlijk – korten onze installateurs het bovenste paneel een klein beetje in. Maar maak je geen zorgen: je merkt er niets van. Da's beloofd.

Ongelijke panelen betekent meer slijtage
Het eindresultaat is niet alleen lelijker, ongelijke panelen werken ook slijtage in de hand. Hoe dat komt? Omdat de looprails en wieltjes een ongelijke druk te verwerken krijgen. Dat betekent dan weer dat een geruisloze sluiting allesbehalve vanzelfsprekend is.

Bij ons klopt elk detail
Dus als je de volgende keer een sectionaalpoort passeert: kijk eens naar de panelen. Je zal er versteld van staan hoeveel er in mekaar geknutseld zijn. Maak niet dezelfde fout. Contacteer één van onze installateurs in jouw buurt. Want dan ben je zeker dat elk detail klopt.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?