Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

RENSON Healthbox energiebesparend en vraaggestuurd ventileren

Healthbox

Foto: Renson - Ventilatie

Designroosters voor Healthbox

Foto: Renson - Ventilatie

Healthbox vormt de basis van Systeem C+EVO

Foto: Renson - Ventilatie

Met zijn Systeem C+ is RENSON in België de onbetwiste marktleider op het vlak natuurlijke toevoer en mechanische afvoer geworden. Dit systeem combineert de continue natuurlijke aanvoer van verse lucht met een mechanische gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht. Om dit succes verder te kunnen zetten binnen de nieuwe strengere EPB-eisen, stelt RENSON® de Healthbox®, de combinatie van een vraaggestuurde ventilator en esthetische afvoermonden, voor.

Vraaggestuurd 24/24
De Healthbox screent het vochtgehalte in tot 6 ruimtes 24 op 24 en stuurt het extractiedebiet automatisch bij. Elke regelmodule, behalve in het toilet, is uitgerust met een ingebouwde vochtsensor, die ervoor zorgt dat de klep meer of minder opent, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. De centrale processor leest de waarden uit en via een intelligente software wordt het afvoerdebiet geregeld. Zo optimaliseert RENSON de ventilatiebehoeften en garandeert een energiebesparing.

Eenvoudige montage en installatie
Deze Healthbox kan aan een koord op zolder of aan de wand of het plafond van een technische ruimte bevestigd worden. De afvoer kan in 4 richtingen gedraaid worden, waardoor bochten in de afvoerleidingen - en bijgevolg drukverlies - vermeden worden.

De regelmodules zijn programmeerbaar volgens de ruimte en/of de norm. Het systeem bepaalt het vereiste maximale debiet voor elke ruimte, alsook het totale debiet voor de woning. Deze Healthbox is echter ook uitgerust met een uniek automatisch calibratiesysteem. Een simpele druk op de knop en het systeem regelt zich volledig automatisch volgens het aantal aangesloten vochtige ruimtes en de lengte en het type van de leidingen. U spaart veel tijd bij de installatie en verkleint ook de kans op eventuele fouten bij de regeling.

Design
De plastic extractiemonden werden vervangen door afvoermonden uit aluminium – met keuze uit 6 verschillende designs - voor in- of opbouw in het plafond of in de muur. Net als een inbouwspot kunnen ze perfect weggewerkt worden, wat uniek is in de ventilatiebranche.

E-peilverlaging met 15 E-peilpunten
Deze Healthbox vormt de basis van Systeem C+EVO, de energiezuinige ventilatieoplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dit systeem zorgt voor een maximale energiebesparing tot 15 E-peilpunten.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?