Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

RENSON Systeem C+®EVO: vraaggestuurd ventileren zorgt voor een erkende E-peilverlaging met 15 punten

Systeem C+ EVO: E-peilverlaging met 15 punten

Foto: Renson - Ventilatie

Invisivent Futuro voor de moderne woning

Foto: Renson - Ventilatie

Invisivent Classico voor de klassieke woning

Foto: Renson - Ventilatie

Healthbox in combinatie met design afvoermonden

Foto: Renson - Ventilatie

Met zijn Systeem C+®EVO bouwt RENSON® verder op het succes van Systeem C+®, aangepast om te voldoen aan de strengere EPB-eisen. Dit nieuwe vraaggestuurde ventilatiesysteem combineert de natuurlijke toevoer van verse buitenlucht met de mechanische afvoer van vervuilde lucht. Het resulteert in een erkende E-peilverlaging met 15 E-peilpunten.

TOEVOER
Zelfregelende ventilatieroosters in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer. De nieuwe RENSON® Invisivent®EVO wordt BOVEN op het raam geplaatst. Daardoor is het bijna onzichtbaar van buitenaf en aan de binnenzijde is enkel een binnenklep zichtbaar. Deze binnenklep is beschikbaar in twee stijlen, waardoor het rooster perfect aan de stijl van de woning kan aangepast worden. De Futuro past perfect in de moderne en strakke hedendaagse woningen dankzij de gestroomlijnde en strakke minimalistische vormgeving van de binnenklep, terwijl de Classico met zijn zacht golvende binnenklep ideaal geschikt is voor de klassieke, rustieke cottage of pastorijwoning.

DOORVOER
Vaste deurroosters regelen de doorvoer van de lucht. Invisido® is het nieuwe deurrooster van RENSON®, dat discreet bovenop de deur geplaatst wordt en zorgt voor de doorvoer van lucht van de ene naar de andere ruimte, zonder doorkijk.

AFVOER
De mechanische afvoer in de natte ruimtes gebeurt via de nieuwe centrale ventilator Healthbox® in combinatie met esthetische afvoermonden. Deze Healthbox® screent het vochtgehalte in tot 6 vochtige ruimtes 24 op 24 en stuurt het extractiedebiet automatisch bij. Er wordt dus nooit méér geventileerd dan strikt nodig. De plastic extractiemonden werden vervangen door aluminium afvoermonden met keuze uit 6 verschillende designs. Ze zijn ideaal voor in- of opbouw in het plafond of in de muur, voor zowel een pleister-, gipskarton- of MDF-ondergrond. Dat betekent dat ze net als een inbouwspot perfect weggewerkt kunnen worden, wat uniek is in de ventilatiebranche.

Systeem C+®EVO is officieel erkend door het Vlaamse Energieagentschap (VEA) en het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM), wat resulteert in een E-peilverlaging van 15 E-punten (17 E-punten in combinatie met buitenzonwering). Voorwaarde is wel dat alle componenten van RENSON® zijn.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?