Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

RENSON® en ARGENT ALU: Innovatief met scharnieren

EnergySaver

Foto: Renson - Ventilatie

Invisible, het onzichtbare scharnier

Foto: Renson - Ventilatie

Scharnieren zijn kleine elementen, die vaak een heel grote invloed hebben op de functionaliteit en de esthetiek van een interieur. Denk maar eens na, hoe we eenvoudig en goedkoop het probleem van openstaande deuren kunnen oplossen. Inderdaad, met een automatisch sluitend scharnier. Bovendien vallen nog nauwelijks op in ons interieur, worden zelfs al onzichtbaar geïntegreerd. RENSON® en ARGENT ALU bieden innovatieve oplossingen, die telkens weer functionaliteit en esthetiek combineren.

Energysaver®
Hoe vaak stellen we ons niet de vraag, hoe het probleem van de openstaande deuren kan vermeden worden. Het gebeurt immers maar al te vaak dat we door het woning van de ene naar de andere ruimte lopen … de deuren blijven openstaan en alle warmte verdwijnt. De Energysaver® laat de deuren automatisch sluiten, waardoor alle warmte gewoon binnenskamers blijft.

De Energysaver® laat zich eenvoudig en snel te installeren is. Binnen de 10 minuten hebt u de klus geklaard. Per deur hoeft u immers slechts 1 Energysaver® te monteren. U demonteert gewoon het middelste scharnier van de deur en vervangt het door de Energysaver®. Daarna sluit u de deur en spant de veer aan met een sleutel. Die deur blijft dus tijdens de demontage en montage gewoon hangen.

Invisible
Dankzij dit scharnier ligt de deur in gesloten toestand perfect in lijn met de muur, zonder dat u ook maar iets van het scharnier opmerkt. Bovendien kunt u met dit onzichtbare scharnier elke deur 180° opendraaien. Deze Invisible is leverbaar in 2 versies. Daar waar de MEDIUM-versie geschikt is voor deuren tot 80 kg, werd een compacte SMALL-versie ontwikkeld voor gewone binnendeuren tot 50 kg.

Deze Argenta® Invisible kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. De compacte afmetingen beperken de inbouwdiepte van het scharnier en de eenvoudige hoogteregeling laat een snelle plaatsing toe. Na de installatie kan het scharnier ook eenvoudig bijgeregeld worden in hoogte, breedte en diepte (3D-regelbaar) zonder de deur of het scharnier te demonteren. In tegenstelling tot andere onzichtbare scharnieren op de markt is deze Invisible rechts-links omkeerbaar. Hoe de deur ook opendraait, er is steeds een correct scharnier bij de hand. Bovendien krijgt u ook een duurzame oplossing: de sterke en stabiele regeling vermijdt immers het afhangen van de deur, zelfs bij intensief gebruik.

Wat schreef de Livios-redactie over binnendeuren en trappen?