Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

RENSON® Cirrus® luifels voorkomen oververhitting en beperken energieverbruik

Cirrus luifel in residentiële toepassing

Foto: Renson - Ventilatie

RENSON®, trendsetter in ventilatie en zonwering, introduceert de Cirrus® luifels. Deze luifels met geëxtrudeerde zonwerende lamellen worden boven het raam geplaatst. Geen oververhitting en verblinding tijdens de zomer en toch een gezellige warmte zonder overmatig verwarmen in de winter. Zo bespaart de gebruiker het hele jaar door op zijn energiefactuur en geniet ook steeds van het visueel contact met de omgeving.

De permanente Cirrus® luifels zijn eenvoudige zonweringsystemen, die bestaan in een brede waaier van toepassingen. Een typische toepassing is de Cirrus® luifel met Sunclips® lamellen, die doorlopend onder een aluminium draagstructuur gemonteerd zijn. De lamellen zijn geëxtrudeerde aluminium profielen met een specifieke aërodynamische vorm, die het systeem extra stabiliteit bezorgen bij blootstelling aan hevige wind. Deze lamellen worden op een onderlinge afstand van 100 mm en met een helling van 60° onder de draagprofielen gemonteerd en onderling verbonden door de tussendragers. De draagprofielen worden op de gevel bevestigd met aluminium consoles bij uitkragingen tot 1100 mm of met stalen consoles bij grotere uitkragingen. Vooraan en aan beide uiteinden worden de luifels tenslotte afgewerkt met een sierprofiel. Alle aluminium profielen worden geanodiseerd in natuurkleur (20 micron) of gepoederlakt in alle mogelijke RAL-kleuren (60-80 micron). De gebichromateerde stalen consoles worden gepoederlakt in RAL-kleuren.

Deze Cirrus® luifels houden de zonnestralen tegen vooraleer ze met het glas in contact komen. Bij hoge stand van de zon tijdens de zomermaanden zorgt dit voor een goede beschaduwing. Tijdens de wintermaanden – als de zon laag staat – laten ze de aangename zonnewarmte in de woning binnen schijnen en beperken het energieverbruik door verwarmingsinstallaties. Aangezien deze luifels boven de ramen hangen, verstoren ze het uitzicht naar buiten niet. De vensters verlenen dan ook op elk moment een onverstoorde doorkijk.

Om een optimaal resultaat te bekomen, is het belangrijk dat de uitkraging van de luifel correct afgestemd is op de situatie. De oriëntatie van de gevel en de hoogte van het raam spelen daarbij een belangrijke rol. Bij het bepalen van de afmetingen van de Cirrus® luifels adviseert RENSON® dat
75 % van de totale invallende warmtestraling tijdens de zomer geweerd wordt.

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?