Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Het Healthy Apartment Concept van RENSON zorgt voor een gezond en aangenaam appartement

Het Healthy Apartment Concept

Foto: Renson - Ventilatie

Invisivent EVO voor toevoer van verse lucht

Foto: Renson - Ventilatie

THM90 evo rooster met vlakke vormgeving

Foto: Renson - Ventilatie

Healthbox met design afvoermonden

Foto: Renson - Ventilatie

De Triple Flow

Foto: Renson - Ventilatie

Door een intelligente combinatie van ventilatie en zonwering heeft RENSON met zijn Healthy Apartment Concept een totaalconcept ontwikkeld voor appartementsgebouwen. Het systeem garandeert naast een gezond binnenklimaat ook een ideale binnentemperatuur het hele jaar door en verlaagt bovendien het energieverbruik. Het steunt op drie pijlers: vraaggestuurde basisventilatie, intensieve nachtventilatie of nightcooling en efficiënte zonwering voor glasgevel.

1.         Vraaggestuurde basisventilatie via Systeem C+EVO
Zelfregelende ventilatieroosters (Invisivent EVO HF, THM90 EVO, AR75, Screenvent Mistral AK) in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer, terwijl vaste deurroosters, zoals de Invisido, de gecontroleerde doorvoer van de lucht regelen. De mechanische afvoer in de natte ruimtes gebeurt via de Healthbox, die in staat is om iedere vochtige ruimte correct te ventileren, 24 op 24. Deze ventilator wordt in één van de natte ruimtes gemonteerd. In de andere natte ruimtes ziet de gebruiker enkel de design afvoermonden uit aluminium.

De Healthbox zit per appartement afzonderlijk aangesloten op een Triple Flow, een ontwikkeling van Opsinox en RENSON. Deze bestaat uit 3 kanalen in inox: luchttoevoer voor de gasketel, afvoer van verbrandingsgassen en afvoer van vervuilde ventilatielucht. De combinatie van deze elementen in 1 koker zorgt niet alleen voor een besparing in plaats, maar vermindert ook de montagetijd aanzienlijk, maakt de bouwcoördinatie eenvoudiger en verhoogt het esthetische aspect, aangezien slechts 1 dakdoorvoer voor rookgas en ventilatielucht nodig.

2.         Intensieve nachtventilatie (Nightcooling)
Hierbij koelen grote natuurlijke luchtstromen het gebouw en de binnenlucht ’s nachts af. In de zomer zorgt dit voor een aangename temperatuur met een minimum aan energieverbruik. Dit principe vereist de nodige thermische massa om de koelte op te slaan en luchttoevoer in de woning via intensieve ventilatieroosters.

3.         Externe zonwering voor glasgevels
Buitenzonwering houdt de warmte buiten en zorgt voor visueel comfort. Duurzame aluminium buitenzonwering of doekzonwering weert tijdens de zomermaanden de zon uit het appartement en voorkomen op die manier oververhitting. Toch blijft een optimale lichtinval mogelijk.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?