Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

RENSON Systeem C+EVO vraaggestuurd, warmte- en energiebesparend ventilatiesysteem

Systeem C+ EVO

Foto: Renson - Ventilatie

De nieuwe THM90 evo

Foto: Renson - Ventilatie

De Healthbox en de design roosters

Foto: Renson - Ventilatie

Ventileren is sinds de EPB-regelgeving wettelijk verplicht. Voor onze gezondheid is ventileren echter ook een absolute noodzaak. De ideale ventilatie is een permanente verluchting die gebeurt op een gecontroleerde manier, en waarbij niet méér wordt geventileerd dan strikt nodig is. Systeem C+EVO van RENSON® combineert de natuurlijke toevoer van verse lucht met de mechanische gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht. Systeem C+EVO zorgt voor een maximale E-peilverlaging tot 15 punten (zelfs tot 17 E-punten in combinatie met zonwering).

Zelfregelende ventilatieroosters (Invisivent®EVO, THM90 EVO, Screenvent® Mistral (AK)) in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer. De InvisiventEVO is een zelfregelend ventilatierooster, dat BOVEN op ramen achter slag wordt geplaatst. Daardoor is het bijna onzichtbaar van buitenaf en aan de binnenzijde is enkel een binnenklep zichtbaar.

De nieuwe
THM90EVO is een vlakke en thermisch onderbroken raamverluchting, ideaal voor schuiframen. Het vlakke geperforeerde binnenrooster doet dienst als insectenwering en is eenvoudig schoon te maken. De interne klep heeft 5 standen en binnenin is een zelfregelende windklep (klasse P3) geïntegreerd om tocht te vermijden en een hogere waterwerendheid te garanderen in open positie en zo te voldoen aan de strenge EPB-eisen op het vlak van waterdichtheid.

Vaste deurroosters (Invisido, Silendo) regelen de doorvoer van de lucht. Invisido wordt bovenop de deur geplaatst en zorgt voor de doorvoer van lucht van de ene naar de andere ruimte, zonder doorkijk.

De mechanische afvoer in de natte ruimtes gebeurt via de centrale ventilator Healthbox®, die in staat is om iedere vochtige ruimte correct te ventileren, 24 uur per dag. De ventilator wordt op zolder of in een technische ruimte gemonteerd. In de natte ruimtes ziet de gebruiker enkel de design afvoermonden uit aluminium. Die zijn verkrijgbaar in 6 verschillende designs, kunnen gemakkelijk overschilderd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Met zijn Systeem C+EVO start RENSON een nieuw tijdperk van gezonde, energiebesparende en esthetische ventilatie! Dit systeem zorgt voor een maximale energiebesparing tot 15 E-peilpunten.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?