Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Het nieuwe ventilatiesysteem van RENSON past zich aan het leefpatroon van de gebruikers aan

Ventilatiesysteem C+®EVOII combineert de continue toevoer van verse lucht in de droge leefruimtes via zelfregelende ventilatieroosters met de mechanische afvoer van vervuilde lucht in zowel de vochtige ruimtes als de slaapkamers via de nieuwe centrale afvoerventilator Healthbox®II.

Slim ventileren voor een gezond binnenklimaat
Deze Healthbox®II heeft een krachtige motor met regelmodules, die in staat is om iedere vochtige en droge ruimte correct te ventileren. De ventilator heeft per regelklep een sensor. Afhankelijk van de ruimte gaat dit om een vochtsensor met een nieuwe dynamische sturing en/of een nieuwe revolutionaire sensor, die het CO2-niveau meet. Deze sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht uit zowel de slaapkamers als de vochtige ruimtes en passen zo  het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruiker aan. Zo garandeert de Healthbox®II een gezond binnenklimaat.

Met het unieke Smartzone-principe, dat de woning in verschillende zones verdeeld, wordt niet alleen in de vochtige ruimtes, maar ook in de slaapkamers afgevoerd. Er wordt immers automatisch meer geventileerd in die ruimtes, waar de bewoners zich bevinden. Kijken de bewoners ‘s avonds televisie, dan zorgt het ventilatiesysteem voor een verhoogde afvoer in de leefruimte. Gaan ze slapen, dan vermindert de afvoer in de living onmiddellijk en wordt meer lucht afgevoerd in de slaapkamers. Op die manier creëert RENSON®een systeem, dat de bewoner volgt in zijn woning om een optimale luchtkwaliteit per zone te garanderen. En wat meer is: het systeem levert ook nog eens een gevoelige energiebesparing/E-peilwinst op tot 24 punten in woningen, zelfs tot 27 punten in appartementen.

Een nieuwe revolutionaire bediening
Deze Healthbox®II wordt op dezelfde manier bediend als de vroegere Healthbox®, maar door de lancering van de allereerste Touch-bediening voor een ventilatiesysteem voor woningen laat RENSON®de gebruiker toe om op een volledig revolutionaire manier met de bediening te werken. Deze Touch-bediening bevat alle functionaliteiten van de standaardbediening, maar zorgt ervoor dat ventilatie voor altijd een andere dimensie aanneemt en de gebruiker op elk moment van de dag duidelijke feedback krijgt over aspecten, zoals de kwaliteit van de lucht in de woning, het ventilatieniveau, de ingevoerde programma’s, …. Zo worden gebruikers zich bewust van de luchtkwaliteit in de woning.

Meer informatie over dit bericht?


Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?