Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Bouw gezond, leef gezond!

Het verhaal van gezond en energiezuinig bouwen is complexe materie. Woning of appartement, een gezond en comfortabel binnenklimaat blijft cruciaal. Bij renovatie of nieuwbouw moet u niet alleen aan energiebesparing denken, maar ook aan de gezondheid en het comfort van de bewoners. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de kwaliteit van de binnenlucht en de temperatuur in de ruimtes. RENSON biedt u een aantal oplossing voor een gezonde woning aan.

Gezonde lucht
Een gezond en comfortabel binnenklimaat staat of valt met de kwaliteit van de binnenlucht. Zeer goed geïsoleerde ruimtes en te weinig ventilatie zorgen voor ‘dode’ lucht waarin huisstofmijt, schimmels, virussen, bacteriën en zelfs schadelijke chemische stoffen zich ophopen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid en het comfort van de bewoners. Eén oplossing: continue, gecontroleerde ventilatie.

Het ventilatiesysteem C+EVOII van RENSON combineert de continue toevoer van verse lucht via zelfregelende ventilatieroosters (InvisiventEVO) met de mechanische afvoer van vervuilde lucht via de centrale afvoerventilator Healthbox II. Dynamische CO2- en/of vochtsensoren passen op een intelligente manier het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan. Met het unieke Smartzone-principe wordt automatisch meer geventileerd in die ruimtes, waar de bewoners zich bevinden. Op die manier garandeert RENSON een optimale luchtkwaliteit en een E-peilwinst tot 24 punten in woningen en tot 27 punten in appartementen.

Kostenloze koeling en zon op bestelling
Ook de beheersing van warmte is belangrijk. Een efficiënte buitenzonwering, eventueel in combinatie met intensieve nachtventilatie (nightcooling), zorgt steeds voor een aangename temperatuur in de woning of het appartement.

Bij nightcooling wordt de koudere buitenlucht tijdens de nacht gebruikt om zowel de binnenlucht als het gebouw zelf afkoelen, met een minimum aan energieverbruik. Opbouwroosters type 432 of Linius-lamellen met groot debiet aan de buitenkant laten u toe om de ramen ’s nachts te openen en zo de grote luchtstromen binnen te laten.

Met een buitenzonwering van RENSON bepaalt u zelf hoeveel zon en warmte binnenkomt. Zo vermijdt u oververhitting en verblinding. U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment: screens, zoals de FixscreenEVO, of systemen met aluminium lamellen, bijvoorbeeld luifels boven de ramen of beweegbare Loggia-schuifpanelen.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?