Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe afvoerventilator Healthbox II Compact van RENSON

Met het nieuwe ventilatiesysteem Systeem C+EVOII en de nieuwe afvoermotor Healthbox II biedt RENSON de gebruikers een goed functionerend ventilatiesysteem, dat zich automatisch aanpast aan de gebruikers en hun leefpatroon. Het systeem zorgt voor een gezond binnenklimaat en levert ook nog eens een E-peilwinst tot 24 punten in woningen en tot 27 punten in appartementen op. RENSON levert vanaf nu ook de Healthbox II Compact, een speciale versie met beperkte hoogte voor installatie in appartementen en in woningen zonder zolderruimte.

Deze Healthbox II Compact heeft net als de standaard versie van de Healthbox II een krachtige motor met regelmodules, die steeds in staat is om iedere vochtige en droge ruimte correct te ventileren. Dynamische CO2- en/of vochtsensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht en passen zo het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan.

Met het unieke Smartzone-principe wordt niet alleen in de vochtige ruimtes, maar ook in de slaapkamers afgevoerd. Er wordt immers automatisch meer geventileerd in die ruimtes, waar de bewoners zich bevinden. Op die manier creëert RENSON een systeem, dat de bewoner volgt in zijn woning om een optimale luchtkwaliteit per zone te garanderen.

De Healthbox II Compact wordt volledig automatisch gekalibreerd en regelt zichzelf zo in, dat per ruimte de exacte afvoerdebieten bereikt worden. Dit vermijdt het risico op fouten bij de inregeling en garandeert zo een goed werkend systeem met een correct debiet in elke ruimte. Deze automatische inregeling zorgt bovendien voor een grote tijdwinst voor de installateur ten opzichte van standaard systemen C. De totale inregeltijd bij de Healthbox II wordt beperkt tot gemiddeld 12 minuten per woning of appartement, terwijl dit bij de traditionele inregeling van een systeem C in de praktijk 60 minuten duurt.

Deze Healthbox II Compact kan geleverd worden met de nieuwe TouchDisplay. Deze Touch-bediening bevat alle functionaliteiten van de standaardbediening, maar zorgt ervoor dat ventilatie voor altijd een andere dimensie aanneemt en de gebruiker op elk moment van de dag duidelijke feedback krijgt over aspecten, zoals de kwaliteit van de lucht in de woning, het ventilatieniveau, de ingevoerde programma’s, …. Dankzij een geïntegreerde CO2-meter kan deze display continu het CO2-niveau in de woning afbeelden. Zo worden gebruikers zich bewust van de luchtkwaliteit in de woning.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?