Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Renson wint met de Fixscreen® de 2008 Belgian Building Award voor beste Innovatie in Design.

Woensdagavond 5 maart werden in Auditorium 2000 op de Heizel, de Belgian Building Awards uitgereikt. Een vaste rubriek daarbij zijn de “Innovation awards” waarbij de beste nieuwigheden van het afgelopen jaar in de kijker worden geplaatst. Renson viel in de prijzen!


Niet enkel nieuwe technieken, maar ook vernieuwend design wordt beloond. Het bedrijf met het vooruitstrevendste design krijgt namelijk de Innovatie Award Design overhandigd. De firma Renson uit Waregem kaapte dit jaar de eerste prijs weg met haar unieke zonwering: de FIXSCREEN®

De oplossing met FIXSCREEN®
De FIXSCREEN® is de eerste zonwerende screen ter wereld, die werkelijk windvast is. Dankzij een ingenieus ritssysteem zit het doek in elke positie windvast en is insectenwerend in gesloten positie. Het is een eenvoudig principe waarbij de zonwerende doek voorzien is van een speciale afboording met symmetrische rits. Op die manier zit het geheel stevig gevat in de beide zijprofielen of geleiders.

Dankzij deze FIXSCREEN®-technologie kan men, met de FIXSCREEN® 150, unieke afmetingen aan van 18m² zonder onderbreking (tot 3m breed x 6m hoog of 6m breed x 3m hoog). Daar waar een standaard screen bij de minste windvlaag door de windsensor wordt opgehaald, blijft de FIXSCREEN® windvast en strak in zijn geleiders (getest tot snelheden van 150 km/h).

De keuze van de jury
De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Orde van Architecten en interieur architecten, apprecieerde vooral de combinatie van esthetiek en functionaliteit van dit ontwerp, maar ook de eenvoud van het product op zich siert het design.
Bruno Haemers (marketing manager) en André Tsjoen (commercieel directeur) van Renson mochten na bovenstaande lovende woorden van Ingenieur–Architect Jos Leyssens, hier in de functie van voorzitter van de Nationale Raad van de Orde van Architecten, deze prestigieuze award in ontvangst nemen.

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?