Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Ventileren en verwarmen in harmonie met Systeem E+

Systeem E+ van RENSON

Foto: Renson - Ventilatie

E+ndura

Foto: Renson - Ventilatie

E+ndura - detail

Foto: Renson - Ventilatie

RENSON® ontwikkelt al jaren oplossingen die streven naar een gezond en comfortabel binnenklimaat en tegelijk rekening houden met de vraag naar een steeds lager energieverbruik.

Met het gloednieuwe Systeem E+ ® introduceert RENSON® een uiterst energiezuinige oplossing waarbij vraaggestuurde ventilatie intelligent gecombineerd wordt met warmtepomptechnologie. Dankzij dit systeem zorgt u niet enkel voor een gezonde en comfortabele ventilatie voor u en uw woning, maar geniet u tevens van sanitair warm water en laagtemperatuur ruimteverwarming het hele jaar door.

Bovendien voldoet u hiermee aan de wettelijke verplichtingen van gebruik van hernieuwbare energie dat van toepassing is voor bouwvergunningen vanaf 1 januari 2014. Systeem E+ ® zorgt ook voor een aanzienlijke E-peil daling van uw woning tot -37 E-punten.

Vraaggestuurde ventilatie

Systeem E+ ® is een ventilatiesysteem dat de continue toevoer van verse lucht in de droge leefruimtes via ventilatieroosters op het raam combineert met de mechanische afvoer van de vervuilde lucht uit de vochtige ruimtes via een centrale mechanische afvoerventilator. De afvoerventilator, E+ndura®, is de kern van het systeem die zowel de ventilatie aanstuurt, alsook de warmte recupereert uit de afvoerlucht.

De hoeveelheid lucht die afgezogen wordt, is aangestuurd door dynamische sensoren die zich binnen in het systeem bevinden. Deze analyseren op continue basis de afvoerlucht op CO2, vocht en/of VOC’s (vluchtige organische stoffen). Wordt in een bepaalde ruimte een wijziging in de gemeten waarden gedetecteerd, dan zal de luchtafvoer in die specifieke ruimte stijgen tot de waarden terug op niveau zijn. Dit intelligente, vraaggestuurde systeem laat toe om het ventilatieniveau aan te passen aan de effectieve behoefte van de gebruikers.

Sanitair warm water en ruimteverwarming

De E+ndura® bevat een warmtepomp die de warmte recupereert uit de gecontroleerde menging van afgevoerde ventilatielucht en buitenlucht. De E+ndura® zal de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht opslaan in een geïntegreerd boilervat van 300 liter en sanitair warm water voorzien voor 4 tot 6 personen. Daarnaast kan de E+ndura® via een tweede condensor ook warmte voorzien voor lage temperatuur ruimteverwarming (zoals vloerverwarming of lage temperatuur convectoren). De E+ndura® wordt steeds in hybride opstelling geplaatst met een externe verwarmingsketel (gas).

Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare hernieuwbare warmtevermogen, dan activeert de E+ndura® de externe verwarmingsketel. De ingebouwde ‘Energy Analyser’ zal hierbij steeds rekening houden met de kost van de energiebron en zal zo steeds de meest voordelige energiebron kiezen.

Voor meer informatie of een verdeler in uw buurt: www.renson-ventilation.be of bezoek onze showroom

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?