Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Levenslang genieten van een gezonde en comfortabele woning dankzij het Healthy Residential Concept

Healthy Residential Concept van RENSON

Foto: Renson - Ventilatie

Ventilatie, gevelbekleding en zonwering

Foto: Renson - Ventilatie

Zonwering RENSON

Foto: Renson - Ventilatie

Fixscreen RENSON

Foto: Renson - Ventilatie

Terrasoverkapping Algarve

Foto: Renson - Ventilatie

Het Healthy Residential Concept® van RENSON® speelt in op 3 basisbehoeftes: een gezonde luchtkwaliteit in de woning, aangename temperaturen en een gecontroleerde lichtinval. Dit wordt gerealiseerd door de intelligente combinatie van ventilatie en zonwering. Dit vertaalt zich in 4 aspecten voor een gezonde, comfortabele en hedendaagse woning.

 1. Basisventilatie voor een gezonde luchtkwaliteit

  Een goed geïsoleerde woning beperkt het verlies van warmte, maar zorgt er tevens voor dat de woning niet meer ‘ademt’. Bovendien spenderen we 90% van onze tijd binnenshuis. Daarom is het noodzakelijk voor ons comfort en onze gezondheid de woning te ventileren.

  Het doel van ventilatie is de aanvoer van en doorvoer van verse lucht en dit in evenwicht met de afvoer van de vervuilde, ongezonde binnenlucht. Hoe werkt deze ventilatie nu in de praktijk? Het principe van de verschillende RENSON® ventilatiesystemen is als volgt: gecontroleerde natuurlijke toevoer van verse lucht in de droge ruimtes via raamventilatie.

  Doorvoer van deze verse lucht zodat deze zo lang mogelijk benut kan worden in de woning. En vraaggestuurde mechanische afvoer van vervuilde lucht uit de vochtige ruimtes.

  Lees hier meer over vraaggestuurd ventilatiesysteem C+

  Lees hier meer over vraaggestuurd ventilatiesysteem E+

 2. Intensieve ventilatie spoelt en verkoelt de woning met verse lucht

  Intensieve ventilatie maakt gebruik van grote, natuurlijke en gezonde luchtstromen om zo kosteloos de woning af te koelen. Dit wordt toegepast wanneer de buitenlucht koeler is dan de binnenlucht. Doorgaans is dit ’s nachts het geval, waardoor dit principe algemeen gekend is als nightcooling. Om nightcooling in een woning toe te passen worden één of meerdere roosters aan de buitenkant van het raam geplaatst. Deze roosters zijn water- en insectenwerend en laten toe intensief te ventileren op een veilige manier.

  Voor meer info over intensieve ventilatie, klik hier.

 3. Een comfortabel binnenklimaat dankzij een efficiënte buitenzonwering

  In de hedendaagse architectuur wordt voluit gekozen voor grote glaspartijen. Dit zorgt voor aangename heldere leefruimtes. Je bespaart er ook energie mee door een kleinere behoefte aan kunstlicht en door de natuurlijke zonnewinsten via de ramen in de koudere maanden.

  Iedereen weet echter, dat de zon op warmere dagen de temperatuur in huis minder positief kan beïnvloeden. Overmatig zonlicht kan dan zorgen voor oververhitting, verblinding en verkleuring van het interieur.

  Een efficiënte buitenzonwering – aluminium lamellen voor het raam, luifels boven het raam, schuifpanelen of windvaste screens – laten je toe op elk moment van de dag de zon te beheersen met behoud van de doorkijk naar buiten.

  Ontdek hier alle mogelijke toepassingen van buitenzonwering.

 4. Zorgeloos relaxen in de tuin ongeacht het weer onder een terrasoverkapping

  De tuin staat niet meer los van de woning, beide vormen één geheel. We verlangen ook buiten naar sfeer, comfort en optimaal leefplezier. Een terrasoverkapping is onmisbaar in de tuin om zo lang mogelijk ongeacht het weer van het buitenleven te genieten. Deze sfeervolle buitenkamers staan garant voor sfeer en uitstraling maar ook voor warmte en gezelligheid. Als het ’s avonds donker wordt, schakelt men gewoon de geïntegreerde verlichting aan. Als het wat kouder wordt kan je dankzij de verwarmingselementen toch blijven zitten. Luisteren naar je favoriete muziek is ook geen probleem met de geïntegreerde flat panel speakers.

  Ontdek hier de verschillende modellen en laat je inspireren!

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?