Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Renson - Ventilatie en is dus niet geschreven door Livios.

Ventileren in de slaapkamers? Een goed idee!

Vergelijking CO2-niveau zonder en met SmartZone-technologie

Foto: Renson - Ventilatie

's Nachts wordt indien nodig automatisch meer lucht afgevoerd in de slaapkamers

Foto: Renson - Ventilatie

Verse lucht toevoeren in de droge ruimtes en vervuilde lucht afvoeren in de natte ruimtes. Dat is wat de wetgeving ons voorschrijft om zo de woning te beschermen tegen te veel vocht. Maar wist je dat onze impact op het CO2-niveau in de slaapkamer niet te onderschatten is? Enkel door te ademen produceren we 450 liter CO2 per dag per persoon. In een onverluchte slaapkamer doet dat het CO2-niveau ’s nachts alarmerend hoog oplopen. Continu en gecontroleerd ventileren in de slaapkamer of in de kinderkamer is dus geen overbodige luxe.

Healthbox SmartZone zorgt voor optimale luchtkwaliteit, ook in de slaapkamer

De Healthbox SmartZone is uitgerust met sensoren die de klok rond de afvoerlucht controleren op CO2 of luchtvochtigheid en/of VOC’s (schadelijke stoffen of storende geuren). Zo wordt op een slimme en energiezuinige manier het ventilatieniveau per ruimte aangepast aan de daadwerkelijke behoefte.

Door de vervuilde lucht op een gecontroleerde manier ook rechtstreeks in de slaapkamer af te voeren vermijd je een te hoge CO2-concentratie. Zo kan je genieten van een goede nachtrust. En laat net die van prioritair belang zijn om je goed in je vel te voelen.

Extra E-peil winst

Dankzij de SmartZone-technologie word je bovendien ook beloond op vlak van E-peil. Je wint namelijk extra E-peilpunten in vergelijking met een systeem dat enkel in de vochtige ruimtes lucht gaat afvoeren. En dit met een totaalwinst tot 22 E-punten. (geldig voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2016)

Ontdek hier meer over de Healthbox SmartZone of zoek hier een installateur in jouw buurt .

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?