Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Radson en is dus niet geschreven door Livios.

Elektrisch verwarmen bij jou thuis?

Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson

De elektrische radiator zit in de lift, merkt verwarmingsspecialist Radson op. Niet onlogisch als je denkt aan de voordelen: hij is makkelijk achteraf bij te plaatsen, bij renovatie zit je met een relatief lage installatiekost en onderhoud is niet nodig. Als bijverwarming is het in verschillende situaties bovendien gewoon de meest comfortabele oplossing.

Snelle bijverwarming

Dit komt vooral doordat elk toestel apart regelbaar is en erg snel opwarmt. Dat kan handig zijn in de badkamer. Vloerverwarming is er stilaan de comfortstandaard, maar de meeste badkamers, zeker in renovaties of oudere huizen, krijg je zelden voldoende verwarmd met enkel vloerverwarming. Een elektrische radiator met blowerfunctie kan er dan snel de nodige graden bijdoen. Of misschien heb je een student in huis die in zijn slaapkamer over zijn boeken gebogen zit? Ook daar kan een elektrische radiator op die momenten perfect dienstdoen. Als je over zonnepanelen beschikt, doe je nog de beste zaak, want je kan dan zelf de benodigde elektriciteit leveren!

EcoDesign

Desondanks staan elektrische radiatoren bij heel wat bouwers en verbouwers vooral bekend om hun klassieke nadeel, namelijk het hogere verbruik en bijhorende kostenplaatje. Dit beeld is aan nuancering toe. De Europese EcoDesign richtlijn bepaalt zelfs dat vanaf 1 januari 2018 enkel nog elektrische radiatoren geproduceerd mogen worden die aan strenge Europese normen voldoen.

Slimmer en energie-efficiënter

Deze normen vormden een extra motor voor innovatie. Radson vernieuwde bijvoorbeeld haar volledige gamma elektrische radiatoren. Dankzij nieuwe technologieën werden deze producten slimmer, gebruiksvriendelijker en energie-efficiënter. De vernieuwde Paros E is daarvan een prachtig voorbeeld. Op het eerste zicht is hij design in optima forma. Maar onder dat stijlvolle oppervlak schuilt ook hypermoderne technologie. Denk maar aan de ITCS-functie, kort voor ‘intelligent temperature control system’. Wil je het om 7u30 ’s morgens bijvoorbeeld 24˚C warm hebben, dan bepaalt de thermostaat zelf wat het meest energie-efficiënte verwarmingspatroon is om de gewenste temperatuur te halen.

 Deel van een totaaloplossing

Maar Radson wil haar totaalvisie op verwarming nog verder uitdragen. Als verschillende zones een verschillende warmtevraag hebben, is het ook logisch dat deze apart kunnen worden gestuurd. Dankzij de centrale Touch E3 zoneregeling kan je de gekozen warmteoplossing op een intuïtieve, comfortabele en flexibele manier regelen. Verschillende zones kunnen individueel en vanop afstand worden gestuurd. Een ruim aantal elektrische radiatoren zijn compatibel met de Touch E3 en kunnen dus in het intelligente systeem worden geïntegreerd!

Ontdek het gamma elektrische radiatoren van Radson

Wat schreef de Livios-redactie over centrale verwarming?