Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Radson en is dus niet geschreven door Livios.

Wegwijs in vloerverwarming

Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson

Wie bouwt neemt deze optie in elk geval in overweging. Maar is vloerverwarming altijd en overal geschikt? Ook als je renoveert kan het een interessante piste zijn. Waar moet je dan precies op letten? Verwarmingsspecialist Radson wijst je de weg.

De voordelen
In grote lijnen zijn de voordelen van vloerverwarming welgekend: de ruimtes worden heel gelijkmatig en constant verwarmd, waardoor ze zeer aangenaam aanvoelen. Door het grote stralingsoppervlak met een lage temperatuur blijft het energieverbruik beperkt. Daarnaast is vloerverwarming zowel esthetisch als plaatsbesparend. De verwarming zit namelijk 'verstopt' onder de vloer. En is in nieuwbouw dus gemakkelijk vooraf te voorzien.

Maar wat met vloerverwarming in renovatie?
Geen probleem, gezien Radson beschikt over diverse vloerverwarmingssystemen met een veelvoud aan voordelen.  Deze systemen zijn geschikt zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Renovatie vraagt soms, vooral dan bij oudere woningen, om een creatievere aanpak. Het TS14 systeem kan in dat geval een goede oplossing zijn, gezien je met een droog system kan werken. Door de geprofileerde isolatieplaten af te werken met cementplaten in plaats van een chape, heb je geen droogtijd van de dekvloer. Het voordeel is dat de plaatsingstijd en de opbouwhoogte beperkt kunnen worden, cruciaal voor de meeste renovaties.

Combinaties met vloerverwarming
Toch is vloerverwarming niet altijd geschikt voor het ideale warmtecomfort. Denk maar aan de slaapkamer: in deze kamer is het niet nodig om constant te gaan verwarmen met vloerverwarming. Maar wat met de scholier in huis die op zijn kamer moet studeren tijdens koude winterdagen? Een radiator of elektrische radiator doet dan op korte tijd wonderen.

Of de badkamer: vloerverwarming is zeker een aanrader qua comfort, maar Op de badkamer wil je al gauw 23 tot 24°, dus voorzie je best ook een extra radiator. Een functionele badkamerradiator of elektrische radiator met turbofunctie doet er nog de nodige graden bij.

Service & zekerheid
Hier komt de expertise van Radson goed van pas. Radson is namelijk specialist in vloerverwarming én radiatoren. De (vloer)verwarmingsexperts kunnen dus mee nadenken en je dankzij slimme totaaloplossingen altijd en overal warmte en comfort bieden. Bovendien biedt Radson zekerheid: na installatie geldt voor elk systeem een garantie van 10 jaar, zodat je met een gerust hart van al dat extra comfort kan genieten.

Ontdek hier de vloerverwarmingsoplossingen van Radson

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?