Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Radson en is dus niet geschreven door Livios.

Radiatoren combineren met warmtepomp? Het kan!

Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson
Foto: Radson

Stel, je wil met hernieuwbare energie verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp. Dan kies je per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld regime 35°/30°C). Vloerverwarming is de evidente keuze, want met traditionele radiatoren behaalde je in dit regime onvoldoende rendement. Dankzij de Radson Ulow-E2 komt daar nu verandering in!

Ultieme lage temperatuur radiator

De Ulow-E2 is dé ultieme lage temperatuur radiator; hij werkt met zowel stralingswarmte als convectie en garandeert op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort. Hij staat dus ook garant voor een uitstekend rendement of COP (coefficient of performance) van de warmtepomp.

Het 'summer breeze effect' zorgt er daarbovenop voor dat ook frisse lucht in je woning kan circuleren. De Ulow-E2 kan dus ook in de zomer handig van pas komen en voor duurzame verkoeling zorgen. De handige bediening via een touchpad maakt het geheel af en resulteert in een ultiem gevoel van comfort.

Eén temperatuurregime verhoogt installatiegemak

Als je bouwplannen hebt, vind je in de Ulow-E2 een ideaal, energie-efficiënt verwarmingsproduct. Dankzij de Ulow-E2 kan je werken met één temperatuurregime waarin zowel vloerverwarming als radiatoren worden gecombineerd. Zo geniet je van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator, én van alle voordelen van vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en voor jou een minder hoge investering in de hydraulische installatie.

Uiterst geschikt voor stijlvolle energierenovaties

Ook bij energierenovaties heeft de Ulow-E2 een stevige troefkaart te bieden. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Als je je bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe Ulow-E2 radiatoren kan je deze stap echter overslaan, én voor de warmtepomp kiezen zonder meer. Nog een voordeel: dankzij zijn tijdloos en modern design, staat de Ulow-E2 perfect in menig hedendaags interieur.

Ulow-E2, autonoom en zelfregulerend

De Ulow-E2 is een radiator die perfect op zichzelf in de ruimte functioneert. Drie handige settings – Standby, Comfort en Boost – verhogen het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer je temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan je optioneel kiezen voor een ruimtethermostaat.

Voor meer info over de Radson Ulow-E2 radiatoren, klik HIER

Wat schreef de Livios-redactie over centrale verwarming?