Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Radson en is dus niet geschreven door Livios.

Welke kleur moet je kiezen voor je radiator?

Foto: Radson
Foto: Radson

Radiatoren zijn meer dan een louter functioneel element. Ze dragen bij tot het totaalbeeld van je interieur. Daarom biedt Radson haar radiatoren in meer dan 200 kleuren aan. Wie de radiator eerder discreet wil houden en zo vooral visuele rust wil creëren, kiest er best voor om hem in dezelfde kleur als de muur te bestellen. En dat hoeft niet per se wit te zijn. Wil je dat de radiator net wél de aandacht trekt en mee de sfeer van je interieur bepaalt, dan biedt het uitgebreide kleurengamma van Radson – gaande van RAL-kleuren, sanitaire, anodic, metallic tot matte kleuren – vast een oplossing.

Kleur je leven: inspiratie op de Radson-website
Het effect van de kleur van je radiator ten opzichte van je interieur, ervaar je op de nieuwe “Kleur Je Leven”-module op de Radson-website. Op de interieurfoto’s zie je telkens een interieur met een gekleurde radiator, die je kan veranderen naar een aantal andere tinten. Zo zie je meteen welke kleur werkt en welke niet, wat die kleur betekent voor de sfeer in je interieur en vooral: of je de kleurencombinatie zelf mooi vindt.

Kleur in functie van het interieur
Wie bijvoorbeeld een strak interieur heeft dat voornamelijk uit wit, grijs en zwart bestaat, kan ervoor kiezen om bepaalde objecten in een opvallende accentkleur zoals rood of paars te kiezen. Is je interieur volledig wit, dan kan bijvoorbeeld een bruinrode of okergele radiator de ruimte toch warm laten aanvoelen. Wil je liever een minimalistisch interieur, kies dan voor een felle kleur zoals groen of kanariegeel. Voor warmte en gezelligheid kan je een donkere accentmuur, mét bijpassende radiator, integreren. Maar overdrijf niet met donkere kleuren, want ze laten de ruimte snel kleiner lijken.

Kortom, niet alleen met het design van je radiator, maar ook met de kleur kan je je interieur personaliseren en een eigen touch geven. Vergeet daarbij vooral nooit de harmonie met de ruimte en andere meubelelementen uit het oog.

Klik om de “Kleur Je Leven”-module te ontdekken

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?