Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door FRANKE NV en is dus niet geschreven door Livios.

Voor elke keuken de perfecte kraan? Dit is het geheim!

Heb jij een traditionele keuken met de spoelzone tegen het raam? Kies dan voor een vensterkraan.

Foto: FRANKE NV

Wat dacht je van de Neptune Evo van Franke? Vanaf 353,48 euro (incl. btw) is deze kraan de jouwe!

Foto: FRANKE NV

De Maris (vanaf 467,06 euro, incl. btw) is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren!

Foto: FRANKE NV

Heb jij een keukeneiland met spoelzone? Ga dan voor een echte eyecatcher als keukenkraan!

Foto: FRANKE NV

Is jouw keuken ook dé leefplek in huis, waar je hele gezin samenkomt en vrienden en familie gezellig binnenspringen? Met deze tips voor het kiezen van de ultieme keukenkraan maak je van je keuken een echte hotspot!

1. Hou rekening met de plaats
Geen ruimte in huis is de afgelopen decennia zo ingrijpend veranderd als de keuken.

Vroeger…
De keuken van je (groot)moeder was meestal een louter noodzakelijke ‘werkplaats’ in een hoekje, met een krappe spoelbak tegen het raam.

… en nu!
Jij droomt waarschijnlijk van een volwaardige leefkeuken. Meer zelfs: veel (ver)bouwers kiezen tegenwoordig resoluut voor een open keuken als centrale spil van hun woning.
Maar wat betekent dat nu voor de keuze van je keukenkraan? Veel! De positie van de spoelbak is cruciaal.

  • Heb jij een traditionele keuken met de spoelzone tegen het raam? Kies dan voor een speciale vensterkraan. Deze leg je gemakkelijk plat of duw je zonder moeite in je werkblad, zodat je nog altijd het raam kan openen. Handig, toch?

    Franke biedt een ruime waaier aan vensterkranen, zoals de Active Window (669,74 euro, incl. btw) en de Ribera (479,98 euro, incl. btw).
  • Heb jij een keukeneiland met spoelzone? Ga dan voor een echte eyecatcher als keukenkraan! Eilandkranen mogen gezien worden. Kies voor een hoog en verfijnd model met een beweegbare of uittrekbare uitloop.

    Onze suggestie? De ultrahandige Lounge (vanaf 504,79 euro, incl. btw) of de superstrakke Evos (vanaf 543,23 euro, incl. btw) van Franke.

2. Kies een comfortabele vorm
Wist je dat we 60% van onze tijd in de keuken doorbrengen achter de spoeltafel? Logisch, want daar beginnen én eindigen je kooksessies, van het voorbereiden en snijden van de groenten tot en met… de afwas.

Denk daarom aan je gebruiksgemak!

Valt jouw oog op een model met gebogen uitloop? Check dan of je er makkelijk een grote kookpot onder kan schuiven. Of kies voor een praktisch L-model zodat je altijd genoeg plaats hebt.

Wat dacht je van de Neptune Evo van Franke? Vanaf 353,48 euro (incl. btw) is deze sublieme kraan de jouwe!

3. Experimenteer met kleur
Heb jij de perfecte kraan gevonden voor je keukeneiland? Waarom spring je dan niet uit de band met een aparte kleur? Franke biedt naast standaard keukenkranen in chroom ook versies in roestvrij staal (RVS). Deze gaan perfect samen met je spoelbak!

Ben jij graag helemáál mee met de nieuwste keukentrends? Kies dan voor een afwerking in wit of zwart. Zo wordt jouw nieuwe keukenkraan dé eyecatcher in je keuken!

Tip: de keukenkranen Active Plus (vanaf 441,53 euro, incl. btw) en Maris (vanaf 467,06 euro, incl. btw) zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren! Bekijk hier het volledige aanbod.

Meer weten?
Wil je meer tips voor de aankoop van de perfecte keukenkraan? Vraag naar het aanbod van Franke in je sanitairgroothandel of keukenspeciaalzaak.

Kijk alvast op de vernieuwde website www.franke.be. Of ontdek jouw volgende keukenkraan in de toonzaal van Franke. Mail ks-info.be@franke.com voor een afspraak.

Wat schreef de Livios-redactie over kranen?