Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door FRANKE NV en is dus niet geschreven door Livios.

Is dit de meest veelzijdige keukenkraan ter wereld?

De Pescara is waarschijnlijk de meest veelzijdige kraan ter wereld.

Foto: FRANKE NV

De Pescara 360° is zonder twijfel het populairste model uit de reeks.

Foto: FRANKE NV

Hot in Amerika, maar hier nog wat onbekend: de potvuller.

Foto: FRANKE NV

Tip: voor grote keukens is de Pescara Semipro XL de ideale keuze.

Foto: FRANKE NV

Je keukenkraan is cruciaal voor de uitstraling én het gebruiksgemak van je keuken. Maar helaas blunderen veel mensen bij het kiezen: daardoor ziet hun keuken er nét niet perfect uit en is ook het kookcomfort niet optimaal. Kraanspecialist Franke heeft de oplossing met de Pescara: één kraan voor elke keuken!

De Pescara is waarschijnlijk de meest veelzijdige kraan ter wereld. Deze alleskunner won vorig jaar nog een prestigieuze Red Dot Award voor haar elegante looks en indrukwekkende skills. Eigenlijk gaat het niet om één kraan maar om een ganse familie waaruit jij probleemloos de juiste keuze maakt. Wie je ook bent en hoe je ook kookt, er is altijd een Pescara die bij je past!

1. De populairste
“De Pescara 360° is zonder twijfel het populairste model uit de reeks”, vertelt Roxanne Lalmant, product- en marketingmanager van Franke. “De kraan draait helemaal rond haar as en ze heeft een dubbele watervoorziening, via de flexibele veerslang en via de zwenkbare uitloop met waterbesparende bediening.”

Flexibiliteit troef dus: bijvoorbeeld als je groenten wast in de spoelbak terwijl je ook een kookpot wil vullen.

Ter info: bepaalde Pescara-modellen beschikken over een waterbesparende bediening. “Door gewoon een klein tikje te geven tegen de hendel, verbruik je de helft minder water”, tipt Roxanne.

2. De professional
Wil jij vooral degelijkheid en kwaliteit met een minimum aan franjes? Dan is de Pescara Semipro jouw ding, verkrijgbaar in een standaard (L) of extra large (XL) uitvoering. Dankzij de metalen veerslang blijft flexibiliteit gewaarborgd. En dankzij het magnetische dok blijft de douchekop altijd in de juiste positie.

Tip: voor grote keukens is de Pescara Semipro XL de ideale keuze. Ook voor wie graag werkt met grote potten en pannen.

3. De uittrekbare
Primeur! De Pescara Pull Down-Slide is de enige kraan op de markt waarbij de uittrekbare flexibel na gebruik automatisch terugkeert in ruststand. Daarnaast kan je de kraan, zoals elke Pescara, 360° rondom ronddraaien.

Tip: hou je wel van een stijlvol accent, combineer jouw Pescara in RVS of chroom dan met een zwart hendeltje.

Ontdek hier alle Pescara-modellen in één oogopslag!

4. De Amerikaan
Hot in Amerika, maar hier nog wat onbekend: de potvuller. In de States komt deze steevast naast het fornuis, zodat je elke pot rechtstreeks op het vuur kan (bij)vullen met water. Maar je kan de Pescara Potfiller ook gewoon bij je spoelbak plaatsen.

Tip van Roxanne: de Potfiller is interessant voor mensen met een keukeneiland waar het fornuis zich naast of tegenover de spoelbak bevindt. Zo heb je altijd water binnen handbereik.

Bekijk hier de Pescara video.

Wat schreef de Livios-redactie over sanitair en water?