Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door FRANKE NV en is dus niet geschreven door Livios.

Water & energie besparen met een Franke kraan

Franke_Lounge

Foto: FRANKE NV

Franke_Novara Eco

Foto: FRANKE NV

Waterverbruik in de keuken kan je onder controle houden door kleine dingen. Spoelwater van je groenten bijhouden om planten water te geven, afwassen in een kleiner teiltje…  Maar de kraan die je kiest kan je ook al helpen met water en energie besparen

30% waterbesparing

Verschillende Franke kranen kunnen je hier een handje helpen. De Franke Argos Eco kranen bijvoorbeeld. Ze staan standaard op een waterbesparende stand. Heb je toch een krachtigere straal nodig? Dan druk je even op de knop.

Of de Franke Format en de Franke Lounge kranen. Deze kranen kan je openzetten in 2 verschillende standen, waarbij de eerste stand de waterstroom met 50% vermindert.

30% energiebesparing

Je staat er vaak niet bij stil, maar een kraan kan ook een energievreter zijn. De meeste kranen mengen namelijk altijd warm met koud water als hun hendel in het midden staat. Om aan dit warme water te komen, is er natuurlijk energie nodig. Daarom werken onze eco-kranen, zoals de Novara Eco , met een energiebesparend mengmechanisme. Het zorgt ervoor dat de kraan pas als er een hoek van meer dan 45° bereikt is, warm water gaat generen.

Wat schreef de Livios-redactie over keuken?