Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

De all-in-one oplossing voor je dak!

Foto: ISOVER

Isoleren aan de binnenzijde is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om een hellend dak te isoleren. Omdat je glaswol gemakkelijk op maat kan worden gesneden en het kleinste hoekje kan opvullen, is het een klus die je gemakkelijk zelf kan doen, zolang je maar voldoende aandacht hebt voor een perfecte luchtdichte afwerking van de isolatie.

All-in-one

Het Suspente PlaGyp I-systeem van ISOVER maakt van dit alles kinderspel. De Suspente PlagyP I-ophangstangen, die eruit zien als gele stompe pijlen met aan het uiteinde een rondelle en een dopje dat er naderhand op geschroefd wordt, laten toe om zowel de halfstijve platen uit minerale wol van het Isoconfort-gamma als het luchtdichtingsmembraan Vario KM Duplex nog makkelijker, efficiënter en sneller aan te brengen door ze simpelweg over de ophangstangen te spiezen.

De Suspente PlaGyp I-doppen zijn zo ontworpen dat de Gyproc PlaGyp PC 27/60-plafondprofielen er eenvoudigweg op klikken, waarna de gipsplaten erop vast gevezen worden. Voor de elektrische leidingen is er plaats in de ruimte tussen het dampscherm en de gipsplaten die door de Gyproc plafondprofielen worden gecreëerd. Zo is het niet nodig de isolatieopbouw te boren.

Bespaar tijd en energie

Het Suspente PlaGyp I-systeem is de gemakkelijkste manier om een maximale energiebesparing, een perfecte luchtdichtheid van de isolatie en een verzorgde afwerking met gipsplaten te realiseren.

Het maakt bovendien komaf met de extra houten structuur tussen gordingen die moet uitgetimmerd worden om dikkere isolatiepakketten in twee lagen aan te brengen. Een gemak en een hoop tijdswinst dus!

De Suspente PlaGyp I-ophangstangen bestaan in 3 afmetingen: 12 - 16 cm, 16 - 20 cm en 20 - 24 cm. Je kan dus tot 24 cm extra isoleren.

Wat schreef de Livios-redactie over dakisolatie?