Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Uniek systeem voor een perfect geïsoleerd dak

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Dat je dak goed isoleren een van dé sleutels is tot energiezuinig wonen, hoeft geen betoog meer. Ook extra isolatie bewijst zijn nut. Wacht er niet langer mee. Dankzij een nieuw systeem kan je de klus vlotter en efficiënter dan ooit klaren.

Nog altijd is 18% van de Vlaamse daken niet naar behoren geïsoleerd, en in een flink deel van de overige  82% mag de aangebrachte isolatielaag best wat dikker zijn. Langs de binnenzijde isoleren, blijft de  envoudigste én goedkoopste oplossing om een hellend dak te isoleren. ISOVER glaswol kan je makkelijk op maat snijden om het kleinste hoekje op te vullen. Die klus kan je zelf klaren, zolang je maar voldoende aandacht hebt voor een perfecte luchtdichtheid, een piekfijne afwerking met gipsplaten en een goede luchtdichte integratie van de elektrische leidingen.

ALL-IN-ONE

Zowel voor doe-het-zelvers als voor professionele aannemers ontwikkelde ISOVER een all in one- ophangsysteem, dat van dit alles kinderspel maakt. Met de Suspente PlaGyp I ophangstangen breng je zowel de glaswolpanelen als de luchtdichtingsmembranen nóg makkelijker, efficiënter en sneller aan. De stangen zien eruit als gele stompe pijlen in verschillende afmetingen (12-16 cm, 16-20 cm en 20-24 cm) met aan het uiteinde een ring en een dop, die je er achteraf opschroeft.  Het nieuwe design van de

Suspente PlaGyp I-doppen laat toe er Gyprocplafondprofielen op te klikken, die je vervolgens kunt afwerken met alle types Gyprocplaten. Elektrische leidingen komen terecht in de ruimte tussen het

dampscherm en de gipsplaten, die door de plafondprofielen gecreëerd wordt. Zo is het niet nodig de isolatieopbouw te doorboren. Het nieuwe system maakt het mogelijk om in één vlotte beweging zowel dakisolatieplaten, een luchtdichtingssysteem als gipsplaten aan te brengen. Een gemak en een hoop tijdwinst dus.

www.isover.be

Wat schreef de Livios-redactie over dakisolatie?