Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Glaswolisolatie: ideaal voor in de spouw

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Met Isover glaswol isoleer je de spouw snel en vermijd je koudebruggen.

Foto: ISOVER

Je weet waarschijnlijk al langer dat glaswol uiterst geschikt is voor verscheidene isolatietoepassingen, van het dak tot de vloer. Maar wist je dat Isover glaswol ook voor de isolatie van spouwmuren hét isolatiemateriaal bij uitstek is? Een aantal sterke eigenschappen maken van Isover glaswol een prima kandidaat om een spouw mee op te vullen.

Uitstekende thermische prestaties

Met een lambda-waarde van 0,030 W/m.K is Isover Multimax 30 het enige product uit minerale wol op de Belgische markt met dergelijk hoge isolatiewaarde. Met een isolatielaag van 120 mm voldoe je aan de maximale EPB-eis van Umax 0,24 W/m².K. Daardoor moet de spouw niet worden verbreed en kan de originele constructie en fundering gewoon behouden blijven. Gemakkelijk!

Glaswolisolatie: op en top flexibel

Hoewel Isover spouwmuurisolatie stevige platen zijn, hebben ze een zekere soepelheid. Dat maakt dat deze isolatieplaten mooi aansluiten op elk oppervlak, en dus ook op oneffen draagstructuren. Bovendien sluiten de platen ook onderling perfect aan. Er is dus geen mogelijkheid tot warmteverlies via spleten of onnauwkeurige aansluitingen met de muur.

Wist je dat bij een slechte plaatsing van harde isolatieplaten open naden kunnen resulteren in een daling van de isolatiewaarde van de muuropbouw, tot 25%. Een valse spouw van 5 mm, die ontstaat door aanwezigheid van mortelbaarden, kan zelfs tot een verlies van 35% aan isolatiewaarde van de muuropbouw leiden.

Glaswol plaatsen? Fluitje van een cent

De typische vezelstructuur van glaswol zorgt voor heel wat plaatsingscomfort. De vormvaste platen kunnen eenvoudig worden geprikt over spouwhaken. Aansluitingen tussen de isolatieplaten hoef je zelfs niet af te tapen! Met Isover glaswol isoleer je de spouw snel en vermijd je koudebruggen. Bovendien is de brandklasse van Isover Multimax A1, wat maakt dat het product onbrandbaar is.

Tot slot: de spouwmuurisolatie van Isover is weersbestendig en waterafstotend. De platen kunnen tegen een stootje, wat de weersvoorspellingen ook zijn.

Surf snel naar www.isover.be/muurdossier en ontdek alles over ons muurdossier.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?