Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

3 stappen tot een perfect dak!

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Uitstekende dakisolatie is dus goud waard. Maar wat heb je precies nodig om bij de isolatie van een hellend dak tot een optimaal resultaat te komen?

Totaaloplossing voor een perfect luchtdicht dak

Unieke ophangstangen, Suspente PlaGyp I, garanderen de luchtdichtheid van het dak via het naadloos aansluitende Vario® KM Duplex-dampscherm. Met de Vario® KB1-tape kleef je overlappingen tussen de dampschermbanen dicht, terwijl de Vario® DoubleFit-mastiek zorgt voor een perfecte aansluiting tussen het dampscherm en de omringende bouwdelen.

Resultaat: een perfect luchtdichte afwerking. Een unicum in de markt is de 50 jaar garantie van ISOVER op alle Vario® luchtdichtheidsproducten.

Bovendien kan je via de dakisolatiecalculator van ISOVER zeer eenvoudig berekenen hoeveel materiaal er nodig is voor je project.

Drie eenvoudige stappen

“Een goede online calculator moet nuttige info aanbieden, maar ook eenvoudig én gebruiksvriendelijk zijn. Daarom werken we met drie eenvoudige stappen”, stelt Annick Hulsman van ISOVER.

In de eerste stap duid je met de hulp van handige pictogrammen aan welk type hellend dak je hebt. In stap twee worden de afmetingen van het dak ingevoerd, én het aantal aanwezige dakvlakramen. Extra informatie over de dikten van de isolatielagen en het type Gyproc-plaat vervolledigt deze stap. Hoe preciezer de info, hoe nauwkeuriger het resultaat uiteraard zal zijn. Dit resultaat krijg je in stap drie te zien. Dankzij een overzichtelijke lijst van materialen beschik je over al het nodige om het hellend dak perfect te isoleren en luchtdicht af te werken.

ISOVER stelt telkens een totaaloplossing voor, bestaande uit verschillende componenten. Je komt niet alleen te weten hoeveel pakken isolatiemateriaal je nodig hebt, maar ook welke bijhorende accessoires.

Een handig boodschappenlijstje en een video met plaatsingstips komen er gratis bovenop.

Meer info? Surf snel naar www.isover.be/dakisolatiecalculator

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?