Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

S-peil halen? Denk aan de luchtdichtheid

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Performante ISOVER-oplossingen helpen aan strenge eisen te voldoen

De Vlaamse overheid introduceerde begin 2018 het S-peil of schilpeil. Het vervangt het K-peil en de netto energiebehoefte en geldt voor nieuwe wooneenheden met bouwaanvraag vanaf 1 januari 2018. Gezien de strenge energie-eisen en hoge bouwkosten die dit met zich meebrengt, hebben heel wat bouwers behoefte aan begeleiding en advies, zeker in de ruwbouwfase. Een belangrijk element voor wie aan de nieuwe bouwvereisten wil voldoen, is vast en zeker de luchtdichtheid. ISOVER, marktleider in isolatie met minerale wol, informeert en reikt enkele slimme oplossingen aan.

“Sinds 1 januari 2018 mag het S-peil bij nieuwbouw in Vlaanderen niet hoger liggen dan S31, wat een inspanning vraagt van alle betrokkenen. Naast factoren zoals de isolatie en de vormefficiëntie is perfecte luchtdichtheid een heel belangrijke voorwaarde bij het behalen van deze nieuwe norm,” stelt Annick Hulsman van ISOVER. Maar ook wie met een verbouwproject zit, houdt best rekening met de luchtdichtheid. “Enkel bij een goed geïsoleerde en luchtdichte constructie vermijdt men ongecontroleerde luchtstromen, wat een positief effect heeft op het warmtecomfort én op de energie-efficiëntie”, aldus Hulsman.

ISOVER ontwikkelde daarom het Vario® systeem, dat bestaat uit verschillende elementen die samen de luchtdichtheid garanderen, en perfect inzetbaar voor renovatie en nieuwbouw.

Totaaloplossing voor een perfect luchtdicht dak

Unieke ophangstangen, Suspente PlaGyp I, garanderen de luchtdichtheid van het dak via het naadloos aansluitende Vario® KM Duplex-dampscherm. Met de Vario® KB1-tape kleeft men overlappingen tussen de dampschermbanen dicht, terwijl de Vario® DoubleFit-mastiek zorgt voor een perfecte aansluiting tussen het dampscherm en de omringende bouwdelen. Resultaat: een perfect luchtdichte afwerking, een unicum in de markt is de 50 jaar garantie van ISOVER op alle Vario® luchtdichtheidsproducten.

Bovendien kan je via de dakisolatiecalculator op de website van ISOVER op een zeer eenvoudige manier berekenen hoeveel materiaal er nodig is voor je project. Een handig boodschappenlijstje en een video met plaatsingstips komen er gratis bovenop. Voor meer info surf snel naar www.isover.be/dakisolatiecalculator  

Meer informatie over dit bericht?

Ga eens stevig uit je dak

Wat schreef de Livios-redactie over dakisolatie?