Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Glaswolisolatie: ideaal voor je muur!

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Isoleer slim langs binnen met ISOVER!

ISOVER Comfortpanel 32 is aan één langszijde voorzien van een zaagsnede. Zo schuif je de plaat eenvoudig in één beweging zowel achter als tussen de Metal Stud-profielen. Hiermee vermijd je eventuele koudebrugwerking. Het binnenisolatiesysteem vervolledig je met de luchtdichtheidsproducten van het Xtra-Gamma. De Vario® XtraPatch-strips worden op de Metal Studs aangebracht. Dankzij het klittenbandsysteem hecht het vochtregulerend dampscherm Vario® XtraSafe zich aan de strips. De overlappingen kleeft men af met Vario® XtraTape en de aanpalende bouwdelen worden luchtdicht gemaakt met Vario® XtraFit-dichtingsmastiek.  

Bovendien geniet je van een 50 jaar garantie op de producten uit het luchtdichtheidsgamma van ISOVER.

Glaswol in de spouw: Fluitje van een cent!

ISOVER Multimax 30 heeft uitstekende thermische prestaties. Met een lambda-waarde van 0,030 W/m.K heeft Multimax 30 dé hoogste isolatiewaarde onder de minerale wol op de markt.  Met een isolatielaag van 120 mm voldoe je aan de maximale U-waarde van 0,24 W/m².K.  Daardoor moet de spouw niet worden verbreed en kan de originele constructie en fundering gewoon behouden blijven.

Hoewel Multimax 30 stevige platen zijn, sluiten ze toch mooi aan op elk oppervlak, en dus ook op oneffen draagstructuren. Bovendien sluiten de platen ook onderling perfect aan. Door deze flexibiliteit is de kans op warmteverlies via spleten of onnauwkeurige aansluitingen met de muur uitgesloten.

Daarnaast zorgt de typische vezelstructuur van glaswol  voor heel wat plaatsingscomfort. De vormvaste platen kunnen eenvoudig worden bevestigd d.m.v. boorankers of spouwhaken. Aansluitingen tussen de isolatieplaten hoef je zelfs niet af te tapen! Met ISOVER glaswol isoleer je de spouw snel en vermijd je koudebruggen.

De platen zijn weersbestendig en waterafstotend. Ze kunnen tegen een stootje, wat de weersvoorspellingen ook zijn.

Kortom: voor wie zonder frustraties en in een mum van tijd een spouw wil isoleren, is glaswolisolatie dé oplossing. 

Voor meer info surf snel naar www.isover.be/muurdossier

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?