Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe moet je een hellend dak isoleren?

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Tegen 2020 moeten alle daken van woningen in Vlaanderen geïsoleerd zijn. Moet je heel eerlijk toegeven dat dat bij jouw woning nog niet het geval is? Geen paniek, wij leggen je uit hoe je een hellend dak het best isoleert, afhankelijk van het type dak. En we kunnen al verklappen dat de klus eenvoudiger is dan je denkt!

Je hellend dak thermisch én akoestisch isoleren

Wil je straatlawaai onder je hellend dak tot een minimum beperken? En wil je het thermische comfort in je woning verhogen? Degelijke dakisolatie is dan cruciaal. Welk type hellend dak je ook hebt, glaswol is altijd een uitstekende keuze:

Tip: probeer het lucht- en dampscherm niet te doorboren wanneer je elektrische kabels of spotjes plaatst. Anders komt de luchtdichtheid van je constructie in het gedrang.

Een gordingendak tweelaags isoleren tot een perfect luchtdicht hellend dak

Door de horizontale (gordingen) en verticale balken (kepers) van een gordingendak was de isolatie ervan vroeger een hele uitdaging. Maar dankzij het ophangsysteem Suspente PlaGyp I van ISOVER kun je tegenwoordig ook daar moeiteloos beantwoorden aan de steeds strenger wordende isolatienormen. Je voorziet er namelijk makkelijk een dubbele isolatielaag , zónder dat er extra timmerwerk aan te pas komt. Je bevestigt simpelweg de pijltjes, waarop je dan de glaswolisolatie en het dampscherm spiest. Dankzij de unieke rondellen en doppen is de luchtdichtheid van het dampscherm trouwens gegarandeerd. De Suspente PlaGyp I-pijlen zijn beschikbaar in verschillende lengtes, waardoor je zelf kunt kiezen hoe dik je wilt bij isoleren.

Afwerken met Gyproc-gipsplaten? Ook dat is een fluitje van een cent. De PlaGyp-profielen passen namelijk perfect op de Suspente Plagyp-doppen en dienen als basis voor de plaatsing van de Gyproc-platen.

Bovendien kan je via de dakisolatiecalculator van ISOVER op een zeer eenvoudige manier berekenen hoeveel materiaal er nodig is voor jouw project. Een handig boodschappenlijstje en een video met plaatsingstips krijg je er gratis bovenop.

Meer weten over de isolatie van je hellend dak? Onze experts gaan met je op zoek naar de beste oplossing. Neem gerust contact op!

Wat schreef de Livios-redactie over dakisolatie?