Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuw EPC-certificaat helpt je kosten inschatten

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

De Vlaamse regering heeft beslist om de Woningpas in te voeren; een soort digitaal paspoort, met alle attesten en data van je woning. Maar waarmee moet je vanaf nu rekening houden?

Documenten en attesten op één plaats

Annick Hulsman van ISOVER volgt de materie op de voet: “In verschillende fases zullen onder meer de volgende attesten en data in de Woningpas worden toegevoegd: documenten over premies en leningen, bewijsstukken over uitgevoerde energetische besparingen, technische verslagen over de woonkwaliteit, EPB en EPC-attesten, bodemattesten etc.”

Nieuw EPC: aanbevelingen en kostenindicaties

“Het loont zeker de moeite om dieper in te gaan op de aanwezigheid van het EPC-certificaat in de Woningpas,” voegt Hulsman toe. Vanaf 1 januari 2019 zal de nieuwe EPC naast een energiescore ook een energielabel meegegeven, van A+ tot F, met meer aanbevelingen om de woning energiezuiniger te maken en er zal een kostenindicatie worden toegevoegd.

Dakisolatie essentieel

Vanaf 1 januari 2020 moet elk dak voldoen aan de Vlaamse dakisolatienorm, waaraan premies verbonden zijn. Je verhoogt hiermee je comfort én je laat je huis in waarde stijgen. Via het nieuw dakdossier ontdek je hoe je tot een optimaal resultaat kan komen.” ISOVER biedt met het perfect dak-systeem een unieke all-in-one totaaloplossing aan om het dak efficiënt te isoleren.

Stap twee: isoleer de gevel

Om bestaande gevels te isoleren kan je verschillende technieken gebruiken. Waar dat mogelijk is krijgt nieuwe isolatie aanbrengen langs de buitenzijde van de bestaande constructie de voorkeur. De ISOVER Mupan Façade, een duurzame, weerbestendige glaswolplaat, is hiervoor bijzonder geschikt.

Een tweede optie is het inblazen van ISOVER Insulsafe Wall glaswolvlokken in de spouw.

In situaties waar de bovengenoemde oplossingen niet mogelijk zijn, kan je isolatie aanbrengen langs de binnenzijde van de buitenwand dankzij de ISOVER Comfortpanel 32.

Slimme en kosten-efficiënte oplossingen

Dankzij de Woningpas ben je in elk geval altijd goed op de hoogte van de kwaliteit van de woning en de mogelijke renovatieacties.  

https://www.isoverperfectdak.be/nl 

Wat schreef de Livios-redactie over premies?