Dit partnerbericht werd gepubliceerd door ISOVER en is dus niet geschreven door Livios.

Na-isoleren? Dit zijn de mogelijkheden

Foto: ISOVER
Foto: ISOVER
Foto: ISOVER

Als je een oudere woning hebt gekocht of je merkt dat je huidige isolatie niet meer aan de isolatienormen voldoet, is het misschien nodig om je woning na te isoleren. Er zijn namelijk heel wat isolatieoplossingen die je woning energiezuiniger maken. We zetten de voornaamste voor je op een rijtje. 

De spouw na-isoleren

Als je de muren van je woning beter wil isoleren, controleer je het best eerst of je muren over een spouw beschikken. Er zijn namelijk nog veel woningen met niet-geïsoleerde spouwmuren. Zonde, want door je spouwmuren in te blazen met glaswol kun je snel en zonder grote ingrepen je woning thermisch en akoestisch verbeteren. Laat steeds een vooronderzoek doen en laat de klus over aan een erkende aannemer. Om je een duwtje in de rug te geven, geeft de overheid je zelfs een premie van 5 euro/m².  

Een voorzetwand: praktisch en verzorgd

Hebben je muren geen spouw of blijkt de spouw niet geschikt te zijn? Geen nood: je kunt de muren altijd nog isoleren met een voorzetwand. ISOVER Comfortpanel 32 biedt een uitstekende thermische isolatie, waardoor het een ideale oplossing is voor de isolatie van een gemene muur of een voorgevel aan een luide straat. Een voorzetwand is niet alleen een praktische oplossing, maar oogt ook verzorgd en strak en verbergt eventuele onregelmatigheden van de originele muur. Werk de voorzetwand altijd netjes af met een dampscherm voor een optimaal resultaat. Wist je trouwens dat je ook voor het isoleren van buitenmuren aan de binnenkant een premie krijgt?

Het dak extra isoleren: gemakkelijk!

De meeste energie gaat verloren via het dak en toch zijn ontzettend veel daken nog niet of ondermaats geïsoleerd. Overisoleren bestaat niet. Breng daarom een zo dik mogelijke isolatielaag aan in je dak, in één of meerdere lagen. Met het Perfect dak-systeem met ISOVER Suspente PlaGyp I  breng je makkelijk verschillende diktes isolatie aan, zónder dat er tijdrovend timmerwerk aan te pas komt. In deze video zie je hoe je het best te werk gaat!

En vergeet niet dat je een beroep kunt doen op verschillende premies voor dakisolatie.

Wat schreef de Livios-redactie over na-isolatie?