Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Knauf en is dus niet geschreven door Livios.

Een nieuw studentencomplex gerenoveerd met Knauf Brio droogvloer en isolatie

Foto: Knauf
Foto: Knauf
Foto: Knauf
Foto: Knauf

De verwerking van droogvloerelementen in nieuwe gebouwen, houtskeletgebouwen en renovaties stijgt gestaag. Geen droogtijden, geringe diktes en een lichtgewicht zijn slecht enkele productvoordelen die het onmiskenbaar succes van Knauf Brio in verschillende toepassingsgebieden kunnen verklaren.

Deze zeer dunne en lichte droogvloer in gipsvezel verricht ook wonderen als het om isolatie handelt. Ook de kleine afmetingen van 1200 x 600 mm zijn heel handig wanneer je moeilijk toegankelijke ruimtes zoals zolderkamers moet bereiken. 

Uitzonderlijke akoestische en thermische isolatie van vloeren

De 18 of 23 mm dikke Knauf droogvloersystemen zijn licht, onvervormbaar en klaar om binnen 24 uren afgewerkt te worden met een soepele of harde bekleding. Op de omtrek van de elementen zijn er brede overlappingslippen voorzien die instaan voor een vlotte montage en een perfect eindresultaat. Ook de soms ruwe handling op de werf is voor Brio geen probleem.

De Knauf vloersystemen met een laag polystyreen, rotswol of houtvezel hoeven niet onder te doen voor de concurrentie als het gaat om thermische en akoestische isolatie tot zelfs brandweerstand. Zij staan garant voor een enorme tijdswinst in vergelijking met het mengen en gieten van traditionele dekvloeren.

Een nieuw studentencomplex gerenoveerd met Knauf Brio droogvloer en isolatie

In de Stoofstraat in Brussel, vlak bij de Grote Markt, zijn de oude kantoren van het farmaceutische bedrijf Eli Lilly omgebouwd tot een comfortabel studentenhuis. Alle verdiepingen van het 19-eeuwse kantoorgebouw werden destijds van een houten plankenvloer voorzien. Hout is een levend materiaal en de staat van de houten vloer varieerde dan ook per verdieping. Om dit op te lossen werd er gekozen voor het Brio Element 18 MW.

Dit systeem combineert droge dekvloeren met minerale wol en werd wegens drie belangrijke redenen weerhouden: een goede geluidsisolatie, een hoge brandwerendheid en vooral een groot egaliserend vermogen.

1360 m² geëgaliseerde vloeren 

De Brio-dekvloerplaten worden op een korrelige egalisatielaag (Knauf droogstorting) gelegd. Op die manier kan de vloerbekleding in de kamers makkelijk op de oorspronkelijke plankenvloer geplaatst worden. In de leefruimtes (hal, slaap- en woonkamer) werd gekozen voor linoleum (flexibele vloerbekleding). In de douches, de toiletten en de keukens van de appartementen werden grestegels geïnstalleerd. In totaal werd 1360 m² Knauf Brio geplaatst.

Lees hier het volledige artikel. 

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?