Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Knauf en is dus niet geschreven door Livios.

Een inloopdouche zonder vochtproblemen of lekken? Zo pak je het aan!

Vermijd een ongelijke tegelvoer in je douche met het Knauf Levelling System.

Foto: Knauf

Met CeraPoxy van Knauf hoef je niet te vrezen voor waterdoorlatende voegen.

Foto: Knauf

Met de Douche-afdichtset van Knauf maak je de laag onder je tegels en tegellijm volledig waterdicht.

Foto: Knauf

Droom je van een mooie badkamervloer die niet onderbroken wordt door een douchebak? Dan is een inloopdouche voor jou de ideale oplossing! Niet alleen ziet dit er goed uit, het is ook erg makkelijk in onderhoud. Zeker als je bij de plaatsing van je douche kiest voor de juiste producten. Knauf helpt je op weg! 

  1. Insijpeling buitenspel en correct afdichten

Eigen aan water is dat het zich altijd een weg zoekt. Reken bij een betegelde inloopdouches dan ook niet op waterdichtheid van je betegeling. Je moet altijd de ondergrond beschermen tegen mogelijke vochtindringing via de vloer, wanden en aansluitingen. Het kleinste barstje in je voegen kan namelijk al genoeg zijn om vochtproblemen te krijgen. Speel daarom op veilig met SaniCem van Knauf voor een waterdichte cementering van je muren en ondergrond.

Ook de hoeken van je douche verdienen extra aandacht. Met de Douche-afdichtset van Knauf maak je de laag onder je tegels en tegellijm volledig waterdicht. De set bestaat uit een emulsie die je eenvoudig aanbrengt, één dichtingsband en twee dichtingsmembranen. Je kan er spleten tot 2 mm mee bedekken, zowel in je vloer als in de douchewanden. 

  1. Voldoende helling

Voor een degelijke waterafvoer in je douche is het belangrijk dat je een helling voorziet in de tegels van je vloer. De dekvloer en betegeling zouden een minimale helling van 1,5% moeten hebben in de richting van de doucheafvoer om te vermijden dat er water op je tegels blijft liggen. Door de helling loopt het water vlot weg richting je afvoerputje of -goot. Houd bij het plaatsen van de chape ook rekening met de hoogte zodat je je sifon erin kan integreren. 

  1. Kies de juiste lijm

Om tegels te verlijmen in een vochtige ruimte of in je inloopdouche is de keuze van de lijm cruciaal. Dankzij zijn C2TES1-classificatie is de Supraflex-lijm van Knauf uitermate geschikt voor het plaatsen van grote tegels op plaatsen die aan grotere spanningen worden blootgesteld, zoals op vochtige plaatsen of boven vloerverwarming. Je kan de lijm ook in dikkere lagen aanbrengen, tot wel 15 mm. Ideaal als je bepaalde oneffenheden in de chape wil wegwerken.  

  1. Perfect geplaatste tegels

Een ongelijke tegelvloer is erg storend, zeker in je douche. Bovendien vergroot het de kans dat er water in je douche blijft staan en dus ook op vochtproblemen. Om dit te voorkomen, gebruik je best het Knauf Levelling System. Met de bijhorende clips, spieën en een speciale tang stel je je tegels moeiteloos in op de juiste dikte. Zo stoot je je nooit aan een stukje tegel dat wat meer uitsteekt dan de rest van je douchevloer! 

  1. Waterafstotende voegen

Niets zo vervelend in je douche als voegen met zwarte schimmelpuntjes. Of na een tijdje vaststellen dat er water doorheen je voegen dringt. De Cerapoxy-voegpasta van Knauf heeft een basis van epoxyhars en is uiterst bestand tegen schimmels en indringend vocht. De ideale oplossing voor je douchevloeren en -wanden van keramische tegels. Mooi meegenomen: met de CeraPoxy Wash zijn je douchetegels na het invoegen zo gepoetst. Even vegen en klaar! 

Doe-het-zelf!

Je weet nu welke producten en systemen je een waterdichte douche garanderen. Maar ook een degelijke uitvoering is cruciaal. Volg de tips in de Doe-het-zelfgids van Knauf voor een topresultaat.

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?