Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Knauf en is dus niet geschreven door Livios.

Creëer je zolderkamer met Knauf gipsplaten

Foto: Knauf
Foto: Knauf
Foto: Knauf
Foto: Knauf

Eens het hellend dak is geïsoleerd, kan men overgaan tot de afwerking van de zolderkamer.

In de beide hoeken van elk dakvlak, het profiel CD U 28/27 met extra scheidingsstrook tegen de aanpalende puntgevels bevestigen en dit met behulp van gepaste pluggen. De scheidingsstrook zorgt voor een fijne voeg tussen de bouwdelen. Hierdoor kunnen de omringende bouwdelen uitzetten zonder barstvormingen te veroorzaken.

Vervolgens op de houten spanten de montageclips voor CD 60/27 vastschroeven. Minimale schroeflengte 35 mm. Alle bevestigingspunten moeten perfect uitgelijnd zijn om het achteraf inhaken van het metaalprofiel CD 60/27 vlot te laten verlopen.

Alle draagprofielen parallel plaatsen met een maximale tussenafstand van 400 mm en dit over het volledige dakvlak. Voor een maximale garantie, de beide uitersten van de montageclip omplooien en vervolgens met een Teck-schroef aan het profiel CD 60/27 bevestigen.

De Knauf gipsplaten van 9,5 of 12,5 mm dik op de gewenste maat snijden. Gebruik de Knauf snelbouwschroeven 25 mm om de gipsplaat op het metaal profiel te monteren. Steeds de plaatvoegen en -naden in verband plaatsen. Op de omtrek van het dakraam doorlopende naden vermijden. De dagkanten van het dakraam met hetzelfde type gipsplaat afwerken. Maak hiervoor gebruik van de handige inkepingen in het raamkozijn om de gipsplaat vast te knellen.

Alles is nu gereed om afgevoegd te worden met een Knauf voeggips zoals Jointfiller PLUS of met een gebruiksklare voegpasta van het type Knauf Filler Pasta.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?