Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Primagaz Belgium N.V. en is dus niet geschreven door Livios.

"Propaan is voor ons de logische keuze"

Het ideale alternatief voor aardgas, milieuvriendelijk, een prima rendement en dé brandstof bij uitstek om te combineren met groene technieken als zonnepanelen of een zonneboiler, …: elk gezin heeft zo zijn redenen om te kiezen voor propaangas van Primagaz. Welke troeven gaven de doorslag voor het gezin Lefevere toen ze een keuze moesten maken voor hun nieuwbouw in regio Diksmuide?

"Aangezien er in onze straat nog geen aardgasaansluiting was, bleven enkel stookolie en propaangas in de running. Voor ons was de keuze voor propaan heel logisch, omdat je er niet enkel mee kan verwarmen, maar het ook kan dienen voor het sanitair warm water en om te koken."

Rendabele en milieuvriendelijke energie
"Dé doorslaggevende factoren waren echter het rendement en het groene aspect. Die twee hebben trouwens ons hele bouwproces bepaald." Propaancondensatieketels kunnen qua rendement betere cijfers voorleggen dan de stookoliealternatieven. Het is ook veel beter voor het milieu: propaan stoot maar liefst 19 % minder CO2 uit.
"We hebben goed geïsoleerd met als resultaat een lage-energiewoning. Stookolie paste voor ons niet in dat plaatje. Ook onze architect stelde propaan voor."

Alle opties open
"Een ander voordeel is dat we goed zitten voor de toekomst. Ons budget liet het nog niet toe, maar op termijn zijn we van plan om zonnepanelen te installeren en een zonneboiler. Nu nog toekomstmuziek, maar die optie is er dankzij propaangas." Propaan is immers uiterst geschikt om te combineren met alternatieve energieën. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Makkelijk overschakelen naar aardgas
Met propaan kan je later makkelijk overstappen naar aardgas. Het is perfect mogelijk om je hele installatie hier meteen op te voorzien. Achteraf moeten enkel de sproeikoppen worden vervangen, en klaar is kees. "Dat heeft natuurlijk meegespeeld in onze keuze. Dankzij onze vloerverwarming is zelfs een warmtepomp een optie. Maar laat ons nu maar eerst genieten van ons huis. Het hele bouwavontuur is nog niet zo lang achter de rug en alles is perfect zoals het nu is (lacht)."

Propaanpremie van 150 euro
Overtuigd van de voordelen van propaan? Profiteer van de nieuwe premie en bespaar 150 euro op je Primagaz-installatie!

Meer weten? Surf naar www.primagaz.be

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?