Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Primagaz Belgium N.V. en is dus niet geschreven door Livios.

Vijf misvattingen over propaangas

Bouwers en verbouwers kennen het dilemma: stookolie of gas? Prijs, veiligheid en gebruiksgemak worden nauwkeurig afgewogen... Keuze snel gemaakt voor stookolie, want u woont op een plek zonder aardgasaansluiting? Dan biedt Primagaz u toch een hoogwaardig alternatief: propaangas.


Over propaan doen heel wat misvattingen de ronde. U krijgt ze hier even op een rij...zodat we ze meteen kunnen ontkrachten. Zo zeker zijn we van onze prijsbewuste, veilige, duurzame en multifunctionele energiebron!

Propaangas is duur

Propaangas is een prijsbewuste keuze. Aangezien u de propaantank huurt, zijn er voor u geen investeringskosten aan verbonden. Bovendien is een gascondensatieketel heel wat goedkoper dan een vergelijkbare condensatieketel voor stookolie en biedt deze eveneens een hoger rendement. Een gasketel moet slechts iedere 2 jaar verplicht worden onderhouden, in tegenstelling tot het jaarlijkse onderhoud van een stookolieketel.

Propaangas is gevaarlijk

Met propaangas zet u veiligheid voorop. Propaangasleidingen liggen goed beschermd onder de grond in uw tuin. Minstens even veilig als aardgasleidingen dus. Bovendien zorgen wij voor de keuring en het onderhoud van de tank.

Propaangas is ouderwets

Met propaangas hebt u oog voor duurzaamheid. Uw ecologische voetafdruk verlagen? Dan is propaan een uitstekende keuze. Want deze energiebron stoot 19% minder COuit dan stookolie en produceert minder fijn stof en roet. Propaan is ook perfect combineerbaar met de hedendaagse alternatieve energiebronnen.

Met propaangas kunt u alleen koken

Alleen propaan voor uw gasfornuis? Neen hoor. Propaangas is een multifunctionele brandstof. Wie kiest voor propaan, kiest voor een energiebron die alle klassieke huishoudelijke toepassingen aankan: centrale verwarming, warm water en koken. Daarnaast is propaan ook ideaal voor allerhande gastoestellen, gaande van gasbarbecues tot terrasverwarmers en gaskachels.

Propaangas bestaat alleen in flessen

Propaan kan in verschillende vormen worden opgeslagen. In overleg met uw Primagaz-energieadviseur beslist u in welke vorm u propaan stockeert. Weinig plaats of beperkt verbruik? Kies dan voor gasflessen. Voldoende ruimte? Opteer dan voor een tank in uw tuin, ofwel bovengronds ofwel ondergronds, zodat het uitzicht van uw tuin onveranderd blijft. U kunt een tank huren vanaf 70 euro per jaar, wettelijke keuringen en onderhoud inbegrepen.

Moet u nog enkele maanden wachten op de aardgasaansluiting in uw straat? Dan kunt u propaangas gebruiken als een tijdelijke energiebron. Schakel achteraf moeiteloos om naar aardgas door simpelweg de sproeikoppen van uw gasketel te vervangen.

Wilt u meer weten over de voordelen van propaangas? Ga dan naar onze website www.primagaz.be en bereken in onze handige rekenmodule uw voordeel door te kiezen voor propaan!

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?